Izbori 2024

D. Ljutić

23. 11. 2023. 11:17 13

SNS GUBI TV DUELE Narod gleda prenos straha i laži

Aleksandar Vučić je podučio svoje sledbenike, da se kao i on, ne sreću sa ljudima licem u lice u živom prenosu. Sa političkim protivnicima se ne razgovara. Nikada licem u lice. Oni se samo optužuju. Dva su razloga: ili su nedostojni njega (kao što ni Srbija nije), ili se boji da će ga bilo koji razgovor ogoliti do kraja. Užas pred takvim prizorom, a da to konačno primeti i narod u Ćićevcu, Babušnici, Maloj Krsni, mogao bi da bude poslednji. To je ponižavajući strah. Ali, narodu je sada dosta izliva nasilja i besmislenog laprdanja politički limitiranog partijskog puka SNS-a.

U naprednjačkom jeziku, zgubidani su badavadžije, taj pojam je iz neke arhive lično izvadio predsednik Srbije pre par godina, kada je uporedio svoje udarničko pregalaštvo sa neradom "zgubidana“, koji čitave dane a i noći gube po kafićima. On se i tada obratio ekranima u nekom TV studiju, gledao ih sve zajedno i u svaki od njih posebno, trudio se da ih sve vidi koliko se to može. Bio je sam sa sobom i to je taj duel koji on forsira za javnost.

Odavno nije tajna da živimo u režimu laži, izmišljotina i temeljno kriminalizovane države. TV dueli nekada su bili normalna pojava na televizijama, a bilo je tu i žestokih svađa i prepirki. Međutim, Aleksandar Jovanović Ćuta odmah je na početku emisije "Reč na reč" na RTS 1 spočitao premijerki Ani Brnabić, inače učesnici debatne emisije, da uništava prirodu i vidi je "kao izvor prihoda". Kritici se pridružio i Boško Obradović, a pomenuta je i vila Jovanke Broz u kojoj živi premijerka Srbije.

Ono što je ona kasnije izgovarala, zvučalo je kao bajka, ali se zapravo radilo o partijskoj reciklaži.Aleksandar Vučić je podučio svoje sledbenike, da se kao i on, nesreću sa ljudima licem u lice u živom prenosu. Sa političkim protivnicima se ne razgovara. Nikada licem u lice. Oni se samo optužuju. Dva su razloga: ili su nedostojni njega (kao što ni Srbija nije), ili se boji da će ga bilo koji razgovor ogoliti do kraja. Užas pred takvim prizorom, a da to konačno primeti i narod u Ćićevcu, Babušnici, Maloj Krsni, mogao bi da bude poslednji. 

To je ponižavajući strah. Tako nešto je doživela i Ana Brnabić, uprkos tvrdnjama tabloida da je "premijerka rasturila opoziciju". Problem je što veliki šef više nema dovoljno kadrova u samoj stranci. Kadrovski deficit dočekao ga je usred izborne kampanje.Treba “izmisliti” nekog sa idealnim profilom, koji bi u sebi integrisao “najbolje” odlike Đukanovića, Jovanova, Bakareca. Traži se “pripitomljeni” dvojnik Vojislava Šešelja.

Miloš Vučević, Vladimir Orlić, Marko Đurić, oni funkcionišu kao korektivi, koji svakog časa upadaju u TV ring kada se treba suprostaviti opoziciji. Njihova učestvovanja u TV duelima su klasično prinošenje žrtve, takozvane pohvalnice na oltar partijskog božanstva, tj. vođe. Ali, narodu je sada dosta izliva nasilja i besmislenih rečenica politički limitiranog partijskog puka SNS-a. Postalo je to nezahvalna i neodrživa pozicija. Poslednje, nazovimo suočavanje, predsednik Srbije je imao sa rođenom majkom 2017. na TV Hepi, koja se nesmotreno suprotstavila njegovoj tvrdnji koliko je bio težak na rođenju, jer je on, po urbanoj legendi koju širi sam o sebi, imao najviše TV duela u istoriji politike i sve zna još od pre svog rođenja.

U stvari, Aleksandar Vučić je poslednji put u TV duelu učestvovao davne 2012. sa tadašnjim gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom. Iako s vremena na vreme političkim protivnicima "preti“ TV duelima, pozivajući i po petoricu "na njega jednoga“ (o, zar se i to može), Vučić nijedan od tih duela do danas nije realizovao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati