Izbori 2024

Direktno.rs

10. 11. 2023. 09:30 1

Listu "Srbija na Zapadu - Da se struka pita" podržali akademici Teodorović i Radmilović

Listu "Srbija na Zapadu - Da se struka pita" svojim potpisom podržali su redovni članovi Srpske akademije nauka i umetnosti Dušan Teodorović i Velimir Radmilović.

- Podržavam sve organizacije koje se bore protiv Aleksandra Vučića, a posebno podržavam koaliciju "Srbija na Zapadu", zbog toga što se slažem sa osnovnim načelima ove liste. Smatram da Srbija mora ući u Evropsku uniju, a pre toga u NATO savez, a takođe se mora nastaviti borba za izgradnju institucija ove zemlje i ljudska i manjinska prava - izjavio jeDušan Teodorović.

Akademik Velimir Radmilović izrazio je lično zadovoljstvo što učestvuje u ovakvoj jednoj akciji i poručio da je ovo prvi put da na javnoj i politickoj sceni imamo ovako eksplicitan stav koji daje odgovore na vekovne probleme Srbije.

Lista "Srbija na Zapadu - Da se struka pita", koju čine Nova D2SP, LIBDEM, GDF i GLAS, juče je predstavljena na konferenciji za štampu, a do sada je podrška već stigla od brojnih uglednih pojedinaca kao što su, između ostalih, pisci Filip David i Svetislav Basara, novinari Boško Jakšić, Milojko Pantić i Rade Radovanović, istoričar Milivoj Bešlin, peofesori Jovan Komšić i Žarko Korać, advokatica Tanja Petovar, advokati Sead Spahović, Rade Terzić i Slobodan Ružić, kao i brojna druga imena iz sfere politike, umetnosti, kulture, medija i sporta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati