Izbori 2024

Direktno.rs

02. 11. 2023. 10:52 3

SDS želi na listu "Srbija protiv nasilja"

S obzirom na to da je i danas i u poslednjim danima Miroslav Aleksić više puta javno izneo da se čeka na odgovor Socijaldemokratske stranke na ponudu da naša stranka učestvuje na listi “Srbija protiv nasilja”, odgovorićemo i javno na tu ponudu, iako od početka pregovora zarad jedinstva opozicije sve vreme prihvatamo da učestvujemo na ovoj listi. Naime, još pre nego što su otvoreni pregovori o jedinstvenoj listi, postigli smo dogovor sa strankom Miroslava Aleksića o formiranju trajnijeg saveza i zajedničkom nastupu na izborima na svim nivoima. Međutim, budući da je javno izneto da se čeka naš odgovor, nemamo problem da i javno ponovimo i iznesemo tačno šta on podrazumeva, kako ne bi ostajale nikakve dileme u javnosti, stoji u izjavi Borisa Tadića, koju prenosimo u celosti.

- Dakle, bez obzira na neslaganja sa političkim delovanjem nekih od učesnika ove liste, zarad opšteg interesa i jedinstva opozicije Socijaldemokratska stranka prihvata ponudu da bude deo ove liste. Zarad stvarne borbe protiv nasilja, ključno je da svi ostavimo sve sukobe i sujete po strani. Takođe, bilo kakve kalkulacije u vezi sa brojem poslaničkih mandata ne smeju biti prepreka našoj zajedničkog borbi, jer bi za budućnost Srbije bilo pogubno da takvi razlozi dovode do rasipanja glasova u okolnostima u kojima je svaki procenat bitan. Zato SDS, stavljajući iznad svega opšti interes, pristaje i na minimalna 2 do 3 prolazna mesta, kao i na određeni broj mesta iznad projektovane prolazne granice, bez obzira na to što sva istraživanja pokazuju da naša stranka ima samo 1-2% manje podrške od stranaka kojima je namenjen daleko veći broj prolaznih mesta na ovoj listi - navodi Tadić.

- Spremni smo već danas da potpišemo koalicioni sporazum, da kao Socijaldemokratska stranka budemo deo ove liste i da u skladu sa odlukom organa naše stranke pošaljemo odmah imena koja bi nas predstavljala na ovoj listi. Naše članstvo, funkcioneri i ja lično spremni smo da damo svoj maksimum u našoj zajedničkoj borbi za budućnost Srbije. U skladu sa tim prihvatamo da pod navedenim minimumom uslova budemo deo ove liste, jer sve drugo ne bi ni bio poziv na saradnju, već samo izgovor za pogubnu podelu opozicije i stavljanje ličnih odnosa i interesa iznad interesa koji se tiču svih građana Srbije - zaključuje Tadić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati