Izbori 2022

S. M.

06. 04. 2022. 15:19 10

Naprednjaci "pukli" u Nišu

Da su održani lokalni izbori u Nišu, Srpska napredna stranka bi sigurno, prema onome kako su u nedelju glasale Nišlije, otišla u prošlost, jer samo Ujedinjena opozicija Srbije u ovom najvećem gradu na jugu Srbije ima 16 odsto. Ako se uzmu u obzir i ostale opozicione stranke i pokreti, Niš bi danas bio slobodan grad.

Koliko su se Nišlijama smučili naprednjaci, na čelu sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski, pokazuje najveća opština Medijana. Tu je SNS osvojio 30 odsto glasova, a Ujedinjena opozicija 23 odsto glasova. Kako ova opština ima 85.000 stanovnika, razlika je svega 3.500 glasova. I Pantelej i Palilula, kao vodeće opštine Grada Niša imaju sličan rezultat.

- Nišlije su rekle da je vreme da naprednjaci odu u prošlost. Građani su ovim izbornim rezultatima kaznili bahatu i korumpiranu gradonačelnicu i da su bili lokalni izbori, danas bi to bio slobodan grad - kazala je predsednica GrO SSP u Nišu Jelena Milošević.

Ona se zahvalila kontrolorima koji su branili svaki glas.

Naprednjaci su u Nišu dobili poverenje 37 odsto građana, a to je istorijski najlošiji rezultat od kako postoji ova stranka. Primera radi, na lažnim izborima 2020. godine SNS je imao 58 odsto glasova građana koji su izašli na te izbore, a 2016. godine je 47 odsto glasalo SNS. Sada je za 10.000 glasova manje građana dalo poverenje SNS.

I pored upinjanja na sve moguće načine da se Nišlije privole da glasaju naprednjake, nema rezultata.

Ako se prisetimo da je Aleksandar Vučić započeo kampanju u Merošini, koja pripada Nišavskom okrugu i završio je u Nišu, a usput su svakodnevno dolazili ministri u ovaj grad, učinak naprednjaka je katastrofalno loš. Nisu im pomogli ni paketi koje su delili, javni radovi, bilbord na hotelu "Ambasador", priča o akva parku, niti uz muku katastrofalno rekonstruisan Trg kralja Milana kraj niške Tvrđave.

Ipak su Nišlije progledale i rekle šta misle o politici Srpske napredne stranke u ovom gradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati