Izbori 2022

Direktno.rs

04. 04. 2022. 00:01 74

Ponoš: Razbili smo strah, ovi izbori su početak kraja Vučića i SNS

"U ove četiri nedelje, koliko je trajala kampanja, mogli ste da vidite kako može da se vodi kampanja na drugačiji način od toga kako to radi vladajuća stranka. Pokazali smo da je moguće pristojno razgovarati, ne koristeći jezik mržnje. Uspeli smo da upalimo svetlo u Srbiji", rekao je Zdravko Ponoš, predsednički kandidat Ujedinjene Srbije.

- Građani koji su navikli da žive u polumraku, nakon upaljenog svetla su videli ambijent, a to je polupolupana Srbija. Videli su svoje goniče, građani su videli da oni nisu moćni ni jaki. To je bio povod da izađu u tolikom broju na birališta. Najveći domet ovih izbora je što smo razbili strah. Drugi domet je što smo kod njih probudili nadu, nemamo pravo da je prokockamo - rekao je Ponoš i dodao:

- Ovi izbori su početak kraja Vučića. Na sledeće izbore nećemo da čekamo četiri godine. Danas se na birališta izlila masa ljudi. Verujem da ćemo u Beogradu imati povoljne rezultate, dobri smo u urbanim sredinama, tamo gde smo imali priliku nešto da kažemo.

Marinika Tepić, nosilac liste "Ujedinjeni za pobedu Srbije" na parlamentarnim izborima, istakao je da je na izborima bilo mnogo nepravilnosti.

- Moram na početku da se zahvalim velikom broju građana koji su glasali za naše liste i našeg kandidata i za one koji su neumorno glasali do 21:30 sati. Nezapamćen je broj neregularnosti na parlamentarnim izborima - ocenila je Tepić.

Ona je navela da je nezapamćeno da je predsednik RIK-a počeo da izlazi sa rezultatima izbora dok su izbori još trajali.

- To se nikad nije dogodilo. To nam ukazuje da ćemo imati mnogo posla u narednih nekoliko dana. Imam na hiljade prijava i u skladu ćemo sa njim postupiti. Beograd još uvek nije počeo da broji - rekla je Tepić i dodala:

- Mogu da dodam, na osnovu nedovoljno reprezentativnog uzorka u ovom trenutku - u većim gradovima je naša lista vrlo često, čak i pobeđivala Vučića.

Vladeta Janković, kandidat koalicije "Ujedinjeni za pobedu Beograda" za gradonačelnika, istakao je šta je ono što kod njega budi nadu.

- Ono što daje nadu za optimizam jeste ishod rezultata u Beogradu. Uspeli smo da probudimo nezapamćenu energiju, snagu volje, čak bih rekao i požrtvovanost kod onih koji su došli iz inostranstva. Redovi na biralištima su dokaz svemu tome, uprkos svim podvalama i prljavoj igri, mi još verujemo da smo u Beogradu izvojevali pobedu. Za to imamo mnogo osnova - rekao je Janković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 74

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati