Izbori 2022

Direktno.rs

31. 03. 2022. 12:17 12

LAŽOVČINA Brnabić: Simonović iz Grocke je još u pritvoru (VIDEO)

Premijerka Srbije Ana Brnabić još jednom je pokazala neznanje i bezobrazluk. Gostujući na TV Hepi ona je istakla da je bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović "još uvek u pritvoru i da mu se sudi", iako je u decembru prošle godine Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu Simonoviću za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića. A još 7. marta 2019. je pušten na slobodu.

- Koja druga stranka je na način kako je to Srpska napredna stranka uradila, pokazala da nema nezaštićenih. Mi smo pod optužbom napada na jednog novinara iz lokalnog medija "Žig info" u Grockoj, nadležni organi su radili svoj posao i (bivši prim. nov.) predsednik opštine Grocka je trenutno u pritvoru - sudi mu se - istakla je Brnabić uz standardno mucanje i vremensku dužinu izgovorenih rečenica.

Jedina istina koju je Brnabić, doduše nesvesno, rekla u ovoj izjave jeste da u SNS "nema nezaštićenih". Dragoljub Simonović, koji je osumnjičen za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića nije u pritvoru. On je priveden 25. januara 2019. godine, a pušten da se brani sa slobode 7. marta iste godine.

Takođe, Simonović je prvostepenom presudom u februaru 2021. godine osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora zbog podstrekavanja na paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, ali je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu u decembru 2021. godine.

Simonović je proveo nešto više od mesec dana u pritvoru, što znači da je premijerka još jednom pokazala da je osvedočena lažovčina i da govori o stvarima o kojima nema pojma. Ali je bitno da nešto kaže, a to što svaki put slaže, jeste samo posledica njene bezobzirnosti, ali i neznanja.

Ono što je takođe zanimljivo jeste da kada je Simonoviću ukinuta prvostepena presuda, slučaj je ponovo vraćen na Drugu osnovni sud u Beogradu gde sudija više nije Slavko Žugić, koji je osudio Simonovića, jer je otišao u penziju. Na njegovom mestu je sada Sanja Vujačić, ćerka Svetozara Vujačića, advokata i savetnika Aleksandra Vulina u MUP-u.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati