Izbori 2022

Direktno.rs

20. 02. 2022. 12:12 10

Profesor Kuzović napustio Patriotski blok

Prof. dr Duško Kuzović iz Inicijativnog odbora "Svi protiv Rio Tinta i rudarenja litijuma", napustio je Patriotski blok okupljen oko pokreta "Dveri" Boška Obradovića, zbog uključivanja u koaliciju dela Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije (POKS) koji predvodi Žika Gojković.

Kuzović je svojim kolegama u Patriotskom bloku, kao i lično Bošku Obradoviću, uputio obaveštenje, koje prenosimo u celini:

"Obaveštavam vas da napuštam Patriotski blok. Razlog za to je uključivanje u Patriotski blok, shodno odluci "Dveri", a suprotno stavu većine članica bloka, organizacije "Pokret za obnovu Kraljevine Srbije" (POKS) na čelu sa gospodinom Žikom Gojkovićem.

O snažnim vezama organizacije POKS sa vladajućim režimom u Srbiji (protiv koga se iskreno borimo) srpski narod zna, rukovodstvo Srpskog pokreta "Dveri" zna, znaju saradnici u organizaciji koju predstavljam, kao što zna i moja malenkost - ta činjenica se ne može ignorisati.

Čast mi je što ste me planirali za mesto kandidata za gradonačelnika Beograda (kako ste izjavili u intervjuu), ali nisam u mogućnosti da stanem pred svoje sugrađane, građane Beograda, da ih pozovem i povedem na aktivnosti protiv režima i da ignorišem tu nepobitnu činjenicu", zaključuje Kuzović.

Podsetimo, "Dveri i deo Pokreta obnove Kraljevine Srbije koji predvodi Gojković, potpisali su koalicioni sporazum za predstojeće parlamentarne, predsedničke i beogradske izbore, a zajednički predsednički kandidat biće lider pokreta "Dveri" Boško Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati