Izbori 2022

Direktno.rs

08. 02. 2022. 20:20 36

Adam Šukalo: Čovek koji upisom birača iz Republike Srpske osvaja visoku funkciju u Banjaluci (I deo)

Javnost je žestoko ustalasala informacija i konkretni dokazi i video snimci o upisivanju novih birača na teritoriji grada Beograda. Tako je na pojedinim adresama na Vračaru upisano i više od deset birača po jednom stanu. Zanimljivo, kada je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović sa kamerama otišao da ih poseti ustanovio je da je taj objekat u potpunosti neuslovan za stanovanje i da čeka nekog SNS biznismena da ga sruši i tu podigne još jednu stambenu zgradu. Mediji su u međuvremenu preneli informaciju MUP-a da je u tom objektu prijavljeno 7 lica, od toga troje u januaru, iako je jasno da u kući niko ne živi.

U isto vreme su objavljeni i video snimci gde koordinatori Srpske napredne stranke, prema unapred pripremljenoj proceduri, u prostorijama MUP vrše prijavu boravka građana koji žive na teritoriji Republike Srpske na adrese u Beogradu.

Vlast je na ove napade reagovala prema ustaljenom maniru – spinom i zaglušujućom medijskom bukom. Kao i svi autoritarni režimi i ovaj žestinu laži svoje odbrane podešava prema šteti koju može naneti istina koju žele da zaguše. Tako, umesto da objašnjavaju očigledan pokušaj izborne krađe ljudi iz SNS su se opredelili da one koji na nju ukazuju optuže da su mrzitelji Republike Srpske.

U moru napada ostao je neprimećen gospodin Adam Šukalo, narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije, koji je doslovno sledio spin Srpske napredne stranke usput prozivajući opoziciju da to radi za potrebe stranog faktora, kritikujući čak i vladiku Grigorija da deli srpski narod podrškom Vladeti Jankoviću za gradonačelnika Beograda.

Ono što je interesantno za Adama Šukala je da on ima jedan mandat u Narodnoj Skupštini Republike Srbije ali da je dva puta bio narodni poslanik. Pre Skupštine Srbije on je bio poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske i to kao ljuti opozicionar Milorada Dodika.

Danas je deo vlasti u Srbiji koja Miloradu Dodiku daje najveća državna odlikovanja i počasti dok najviši funkcioneri vlasti sa Dodikom imaju odnos u kojim ga zovu bratom ili pevaju sa njim pod šatorima. Radeći kao parlamentarac u Republici Srpskoj bio je čest gost N1 i ostalih sarajevskih medija dok danas te medije kao svaki predan naprednjak naziva tajkunskim medijima ili eksponentima stranog interesa. Umeo je i u sarajevskim medijima da izražava nadu da će „Amerikanci otkriti zašto je ubijen David Dragičević“

Adam Šukalo je važan čovek u pokušaju prekrajanja izborne volje Beograđana i naporima SNS da krađom sačuva vlast u Beogradu. Uveliko se priča da Adam Šukalo svima koji mu u tom poslu pomažu, najviše iz okoline Bijeljine i medijima i lokalnim samoupravama tog kraja, govori da ukoliko ispuni cilj od 30.000 novoupisanih birača njemu kao nagrada sleduje „visoka državna funkcija, možda čak i mesto predsednika Vlade Republike Srpske“.

Ono što nije uspeo na izborima protiv Milorada Dodika Adam Šukalo pokušava da dobije kroz izbore u Beogradu. Posle razotkrivanja mehanizma upisa birača koji za uzvrat dobijaju drzavljanstvo Srbije koje čekaju godinama, postavlja se pitanje da li će u toj nameri uspeti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati