Izbori 2020

M. Živković

07. 07. 2020. 17:22 7

DJB: To nije sud, to je produžena ruka vlasti!

Ovakav skandalozan stav Upravnog suda može da se tumači jedino tako da Sud želi građane Republike Srbije da liši prava da traže zaštitu svog biračkog prava i time "legalizuje" falsifikovanje zapisnika i izbornu krađu. To onda nije sud, nego produžena ruka stranke na vlasti - navela je Pres služba "Dosta je bilo (DJB)" za Direktno.rs, komantarišući spornu presudu Upravnog suda, kojom su se, kako kažu iz DJB, s posebnim razlogom oglušili o nepavilnosti na pralamentarnim izborima 21. juna.

- Kao obrazloženje ove svoje skandalozne odluke, Upravni sud navodi da "žalilac nije dostavio nijednu odluku suda koja bi potvrdila njegovo tumačenje prava". Građani treba da znaju da sud sudi na osnovu zakona, tumači pravo i argumentima obrazlaže zašto prihvata jedan odnosno drugi pravni stav, a ne na osnovu nekih odluka koje postoje od ranije - navode iz DJB.

Podsetimo, pokret "Dosta je bilo" podneo je više od 2.700 upravnih tužbi za obaranje izbora na više 2.700 biračkih mesta, pošto je RIK, kako su naveli u tom Pokretu, bez ikakvog osnova većinom glasova odbacila njihove prigovore na više od 2.700 biračkih mesta.

- Veće Upravnog suda u sastavu Zoran Reljić, Minja Bikicki i Jelena Pajović, "odlučilo" je za 500 od 2.700 predmeta. DJB priprema žalbe u preostalih 2.200 predmeta kojima ćemo pokazati koliko su tragikomični i apsurdni "pravni" stavovi koje je ovo veće sebi dozvolilo i zbog čega će imena ovih "sudija" ostati zabeležena najsramnijim slovima u istoriji pravosuđa Republike Srbije - navodi Pres služba DJB.

Na pitanje da li se kaju što su učestvovali na takvim izborima, iz DJB kažu da su znali da će izbori biti pokradeni, jer se "kralo na svim izborima od uvođenja višestranačja u Srbiji", a zahvaljujući učestvovanju na izborima održanim 21. juna, kažu, saznali su i tačno koji su svi mehanizmi krađe na ovim izborima.

- Vlast je prikupljala potpise za sve liste osim DJB i time je vlast za uzvrat dobila od drugih lista sve kontrolore. DJB je jedini kontrolisao i sa svojim kontrolorima na četvrtini biračkih mesta uspeli smo da uspostavimo uzorak biračkih mesta i tako sprečimo vlast da popunjava zapisnike kako im padne na pamet, sprečimo vlast da prebaci izlaznost preko 50% falsifikovanjem zapisnika zato što su na četvrtini biračkih mesta koja smo kontrolisali imali previše nisku izlaznost sprečimo vlast da u Skupštinu ubaci svoju satelit opoziciju, zato što su na četvrtini biračkih mesta koja smo kontrolisali imali mizerno malo glasova, dokazali i dokumentovali kako su pokradeni ovi izbori i izveli i RIK i sud na svetlo dana. Već možemo izneti zaključak da je fingiranje rezultata ostvareno uz pomoć veoma jednostavnog mehanizma falsifikovanja zapisnika sa biračkih mesta i zastrašivanjem ili podmićivanjem članova biračkih odbora.

DJB navodi da bi se zalagali za isto čak i da je lista "Suverenisti" prešla cenzus.

- I tada bismo se borili za obaranje izbora jer prekrajanje izborne volje građana ne dolazi u obzir - zaključuje se.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati