Izbori 2020

[ Izvor: Beta ]

29. 06. 2020. 13:56 1

CRTA: Postoje li uslovi za ponavljanje izbora?

Posmatračka misija CRTA pozvala je Vladu Srbije, Krizni štab za suzbijanje epidemije koronavirusa i Republičku izbornu komisiju (RIK) da se tokom dana "nedvosmisleno izjasne" da li, s obzirom na porast broja novoinficiranih u Srbiji, postoje uslovi za bezbedno održavanje ponovljenog glasanja na parlamentarnim i lokalnim izborima 1. jula.

Navodeći da briga za zdravlje građana mora da bude "apsolutni prioritet", iz CRTE su saopštili da žele da budu "krajnje odgovorni prema velikom broju građana, članovima naše građanske posmatračke misije, koji bi trebalo da budu raspoređeni po biračkim mestima na kojima se ponavljaju izbori".

- Isto tako znamo da nismo ni kompetentni ni pozvani da donosimo procenu epidemiološke situacije i zato zahtevamo od nadležnih državnih organa da postupaju u skladu sa svojom odgovornošću i iznesu jasan stav o tome u kolikoj meri glasanje na više od 200 biračkih mesta predstavlja rizik za javno zdravlje - stoji u saopštenju.

Republička izborna komisija odlučila je da zbog nemogućnosti utvrđivanja rezultata glasanja, ponovi glasanje na 234 biračka mesta širom Srbije u sredu, 1. jula od 7 do 20 časova. Pravo glasa na tim biračkim mestima ima 202.924 birača.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati