Izbori 2020

Direktno.rs

27. 06. 2020. 07:09 4

Šapić ponudio koaliciju SPS-u na Novom Beogradu?

Lider Srpskog patriotskog Saveza (SPAS) Aleksandar Šapić, koji je na republičkim izborima, zahvaljujući smanjenju cenzusa sa pet na tri odsto uspeo da uđe u parlament, osim što ima ambicije da bude u Vladi sa SNS-om, što ni sam ne krije, takođe želi i da ostane predsednik opštine Novi Beograd i to na taj način što se nada koaliciji sa lokalnim SPS-om, saznaje Direktno.rs

Šapić je, prema našim saznanjima, ponudio novobeogradskim funkcionerima Socijalističke partije Srbije da uđu u postizbornu koaliciju i naprave vlast u ovoj opštini, gde on vlada već osam godina.

U tom slučaju, Šapić bi dobio još jedan mandat, dok bi socijalisti verovatno imali mnoga druga ovlašćenja na Novom Beogradu.

Iako im se verovatno svidela ta ideja i Šapićeva ponuda, iz lokalnog SPS-a su rekli da ne mogu samoinicijativno da odluče o tome, već moraju da se posavetuju sa vrhom svoje stranke. Ali, opet, vrh SPS ne sme da donese takvu odluku osim ako im Aleksandar Vučić ne kaže da to urade, jer očekuju koaliciju sa SNS-om i na republici i na lokalu.

Dakle, Šapićeve šanse da ostane predsednik opštine Novi Beograd su male, a i na toj funkciji je već osam godina!

Podsetimo, na lokalnim izborima na Novom Beogradu ispostavilo se da je Šapić imao svega 116 glasova više u odnosu na naprednjake, ali je SNS uložio žalbu, koju je Opštinska izborna komisija prihvatila, tako da je na redu novo brojanje glasova sa svih biračkih mesta na Novom Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati