Izbori 2020

Direktno.rs

21. 06. 2020. 16:17 4

NA SVE STRANE Napadi, pretnje, ucene, kupovina glasova...

Sve veći broj nepravilnosti i incidenata beleži se na biralištima širom Srbije, a u jednom slučaju je napadnut čak i kontrolor. Kako je izlaznost mala, tako je nervoza vlasti sve veća, a napadi, pretnje, ucene, kupovina glasova, kako se bliži 20 časova sve veće. Ljudi se zovu telefonom, automobilima dolaze po njih kako bi glasali...

Tako je u selu Svarče kod Blaca napadnut kontrolor Miroljub Vukadinović ispred biračkog mesta. Obaveštena je i policija. Kako je za Direktno.rs potvrdio Vukadinović, napala ga je njemu poznata osoba.

- Izašao sam i pričao sa jednim čovekom, kada se zaustavio automobil u kojem je bio sadašnji zamenik predsednika blačke opštine. U autu je bilo još tri mladića, kratko ošišanih. Iza njihovog automobila bilo je još jedno vozilo u kojem su bila meni nepoznata lica. Prvo je hteo vratima da me udari, ali ga je sprečio čovek koji je stojao pored mene jer je postavio ruku. Onda me je pljunuo usred čela i vređao - potvrdio nam je Vukadinović, dodajući da je nakon njhovog odlaska obavestio policiju.

- Evo još ih nema, a prošlo je više od sat - naglasio je Vukadinović.

U blačkom kraju situacija je prilično napeta. Kako tvrde građani, po čitavoj opštini stalno patroliraju automobili, a policije nigde nema.

U drugim opštinama Topličkog okruga izlaznost je slabija od očekivane, pa je tako na području Grada Prokuplja izlaznost u 13 sati bila svega 27 odsto, a u kuršumlijskom kraju svega 23 odsto.

Na dva biračka mesta u kuršumlijskom kraju kasnilo se sa otvaranjem, a u pitanju su biračko mesto broj dva i broj 11. Glasanje je u sedam časova, ali su se glasački listići brojali sve do 7.30 časova, a na biračkom mestu broj 47 glasanje je počelo u osam časova i najverovatnije je kontrolni listić pogrešno ubačen u kutiju.

Na biračkom mestu broj 52 u Osnovnoj školi „Naim Frašeri“ u opštini Bujanovac intervenisala je policija posle incidenta, koji je mogao da kulminira fizičkim obračunom, zbog, kako saznaju Bujanovačke.com, kupovine ili pokušaja kupovine glasova od strane jednog člana biračkog odbora.

Iz pouzdanih izvora  se saznaje da je član biračkog odbora uhvaćen na delu malo dalje od biračkog mesta dok je građanima nudio novac da glasaju za jednu izbornu listu koja učestvuje na lokalnim izborima.

Nakon toga je jedan od prisutnih pokušao da prekine izborni proces i rastera građane koji su se zatekli na biračkom mestu.

Da je došlo do incidenta Bujanovačkim je potvrdio i predsednik biračkog odbora Fatmir Aslani.

- Došlo je do manjeg incidenta, jedan građanin se pobunio zbog nečega što se dešavalo napolju, ali mi nismo nadležni za dešavanja van biračkog mesta. Počeo je da viče da je glasanje završeno i pokušao je da otera birače iz romske zajednice koji su se ovde zatekli, međutim, situacija se brzo smirila i proces je nastavlje - kaže Aslani.

Inače, pojedini građani koji su pristizali na glasanje su rekli da jedna grupa „agitatora“ u susednoj ulici, takođe nudi novac za glas za određenu izbornu listu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati