Izbori 2020

[ Izvor: Beta ]

07. 06. 2020. 08:59 3

Izborna lista "1 od 5 miliona", novi rok za Levijatan i Čedu?!

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je sinoć izbornu listu "Grupa građana 'Jedan od pet miliona'", nakon što je ta lista dostavila 732 potpisa podrške građana koji su joj nedostajali.

Nakon što je RIK 3. juna utvrdio nedostatak, komisiji je u roku od 48 sati dostavljeno 2.177 pravno valjanih potpisa građana za proglašenje liste "Jedan od pet miliona" za izbore 21. juna.
Članovi RIK-a odredili su sinoć rok od 48 sati listi "Čedomir Jovanović - Koalicija za mir" da prikupi još 612 pravno valjanih potpisa podrške građana da bi bila proglašena i učestvovala na izborima.


Isti rok je određen i izbornoj listi "Pokret Levijatan - Živim za Srbiju", koja je predala 6.915 pravno valjanih potpisa podrške od 10.000 koliko je potrebno za proglašenje liste.


RIK je odbacila kao neosnovan prigovor predsednika Jedinstvene ruske stranke Zorana Marića koji jse naveo da je sinoć oko ponoći onemogućen da preda izbornu listu.

Marić je kazao da ga je portir u zgradi Skupštine Srbije u kojoj se nalazi RIK zaustavio i rekao mu da je vreme za predaju izbornih lista isteklo, a zamenik člana RIK-a Veljko Perović, koji je bio zadužen da bude ispred zgrade, u izveštaju predatom u 00.15 naveo je nije bilo prisutnih podnosilaca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati