Izbori 2020

M. Živković

07. 06. 2020. 08:02 5

Šverc naprednjaka: Vučićevi "radikali" bez liste u Zrenjaninu

Srpska radikalna stranka neće imati izbornu listu za lokalne izbore u Zrenjaninu, pošto su dva odbornika povukla kandidaturu zbog nezadovoljstva odlukom centrale da dođe do promene redosleda kandidata, kao i zbog "švercovanja" pripadnika Srpske napredne stranke, koji su se volšebno pojavili na toj listi.

Sagovornica portala Direknto.rs iz Zrenjanina Danica Radić, koja je sa sinom Danijelom, pokrajinskim poslanikom SRS, radila na prvobitnom skupljanju potpisa, objasnila je šta se dogodilo sa listom i sa njihovim trudom od trenutka kada se sam vrh stranke umešao u redosled odbornika.

- Sin i ja smo skupljali potpise na ugled. Potpise su nam davali mahom privatnici koji nikad nisu bili ni u jednoj stranci. Čak i neki stari radikali, koji su ranije bili u stranci došli su zbog nas. Udarnički smo radili, predali smo 734 potpisa, a pre toga smo imali još 377 listića, da bi nam Beograd pred pandemiju javio da je došlo do tehničkih grešaka sa listićima i da će oni to ispraviti. Tek posle pandemije su nam rekli da to ne mogu da srede i da moramo ponovo da skupljamo potpise. Kada smo mukotrpno skupili potpise, obećali su mom sinu da će biti prvi na listi, da će mu dati odrešene ruke da stvori svoj tim. Pre toga radikali se uopšte nisu čuli, svi su bili u dilu sa naprednjacima, niko nikad reč nije progovorio - rekla je gospođa Radić.

Prema navodima sagovornice, njen sin je sastavio odborničku listu i na drugo mesto stavio ženu koja je diplomirani pravnik, dok se na 12. metu našla sekretarica koja je, kako kaže gospođa Radić, "volela čašicu", pravila svakakve greške i jedva su uspeli sve to da isprave kako bi lista bila važeća. Tek onda nastaju problemi, jer je direktno Vojislav Šešelj tražio da ta sekretarica bude druga na listi.

- Kada smo sve oko potpisa završili, rečeno je mom sinu da ta žena mora da bude na drugom mestu. On je rekao da nije bio takav dogovor, da to nije dobro kadrovsko rešenje. Kada smo već predali listu, Šešelj je zvao i rekao mom sinu da povuče listu, a ako to ne učini, Izvršni odbor stranke će poništiti listu. Tražili su promenu redosleda, da pijanu sekretaricu stavi na drugo mesto po direktivi. Četiri godine nijednu reč nije rekla u Skupštini, napravila nam je horor sa listama, po 12 sati se radilo da bi sredilo te njene brljotine.

Napomenula je da zbog neopozive ostavke dva časna odbornika radikala, SRS neće imati listu na izborima u Zrenjaninu.

- Prvobitna lista je potom povučena, a onda je sačinjena nova na koju su stavljali ljude s koca i s konopca. Imamo informacije da su tu takođe stavljani ljudi iz SNS-a. U zrenjaninskoj Skupštini ima 67 odbornika, a oni su sastavili svoju listu od 22 odbornika i to skoro svih njihovih, dok su naše sklanjali. Kada su čuli šta se radi i kakva je to prevara, dva radikala su povukla kandidaturu i dala neopozivu ostavku na odborničko mesto, što znači da ih sada ima 20 i da lista pada. Dakle, radikali uopšte neće imati listu u Zrenjaninu, osim ukoliko nešto volšebno ne učine jer im je sve dozvoljeno pošto sarađuju sa zrenjaninskim naprednjacima - zaključila je Danica Radić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati