Beograd

Direktno.rs

13. 09. 2024. 10:47 23

"Još nije pokrenut postupak zbog nelegalne gradnje Vučićevića"

"Treće odeljenje za građevinsku inspekciju Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju, koje je nadležno za Opštinu Čukarica, još uvek nije pokrenulo postupak protiv Dragana J. Vučićevića, vlasnika dnevnog lista i televizije Informer, zbog nelegalnog doziđivanja kuće u Ulici kraljice Katarine", navodi se u saopštenju OO Srbija centar Čukarica, koje prenosimo u celosti.

"Naime, Dragan Joletov Vučićević, nekadašnji novinar Demokratije, a danas omiljeni naprednjački trbuhozborac i višestruki povratnik u izvršenju krivičnog dela uvrede, dobio je pre godinu dana od opštine Čukarica odobrenje za izvođenje radova na sanaciji i adaptaciji porodične stambene zgrade, koja se sastoji od stana, garaže i podrumskih prostorija.

U samom rešenju navodi se da se odobravaju radovi u okviru "postojećeg gabarita i volumena objekta", što znači da mu se odobrava rekonstrukcija i adaptacija objekta u okviru postojećeg faktičkog stanja i stanja u registru nepokretnosti. Pre početka radova, objekat se sastojao od podruma, prizemlja i prvog sprata. Posle završetka izvedenih radova prošlog meseca ovaj objekat ima najmanje dva sprata i potkrovlje, što daleko prevazilazi 110 kvadrata, koliko je zgrada imala pre "rekonstrukcije".

Iz svega navedenog proističe da je Vučićević nelegalno sazidao gotovo dva sprata više nego što je dozvolom predviđeno, imajući u vidu činjenicu da je za nadogradnju objekta bilo potrebno da mu se izda neophodna građevinska dozvola, a ne dozvola za adaptaciju objekta. Inače, Vučićević nije samo vlasnik ovog objekta. Njegova imovinska karta je takva da na istoj mogu da mu pozavide i izvršni direktori CNN-a i BBC-a. Za razliku od mnogih novinara u našoj zemlji, koji uglavnom žive skromno, kao većina građana i koji svoj novinarski hleb zarađuju pošteno i profesionalno, ovaj "novinar" poseduje još nepokretnosti na Banovom brdu - trosoban i četvorosoban stan, kao i 10 parcela u Železniku površine koja je ukupno veća od 4.000 kvadrata.

Slučaj Dragana J. Vučićevića jedan je u nizu primera nejednake primene zakona. Srbija Centar zahteva da nadležni inspekcijski organ odmah pokrene postupak protiv Dragana J. Vučićevića zbog kršenja više članova Zakona o planiranju i izgradnji, kao i nepoštovanja odluka Gradske opštine Čukarica, utvrdi činjenično stanje na terenu i naloži vraćanje objekta u gabarite predviđene izdatom dozvolom", zaključuje se u saopštenju OO Srbija centar Čukarica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati