Beograd

Direktno.rs

30. 08. 2024. 10:54 7

"Surčin ostaje SIROČE - jedina opština u BG koja nema srednju školu"

"Dok su im saopštenja za javnost puna planova za EXPO27 i novih kvadrata stambenog i poslovnog prostora, vlast u Beogradu nastavila je, posle izbora 2. juna i predizbornih obećanja, da se odnosi prema Surčincima kao prema građanima drugog reda", navodi se u saopštenju beogradskog odbora Srbija centra, koje prenosimo u celosti.

"Najmlađa gradska opština jedina je koja nema srednju školu, pa deca iz Surčina moraju da putuju kilometrima do najbližih gimnazija i stručnih škola u Zemunu i Novom Beogradu. Da će tako i da ostane, potvrđuje činjenica da Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda u "Prostornom planu dela gradske opštine Surčin", koji je bio na ranom javnom uvidu tokom jula ove godine, nije ni predvideo izgradnju bilo kakve srednjoškolske ustanove.

Da bi umirili nezadovoljne Surčince, ostavljena je mogućnost dorade dokumenta jer, kako se navodi, "veliki procenat populacije je srednjoškolskog uzrasta, pa će u saradnji sa nadležnim institucijama biti definisani potrebni kapaciteti za izgradnju".

Predizborna obećanja i veliki planovi koje režim SNS ima za Surčin u toku priprema za EXPO27, kao najveću pljačku Srbije od krađe devizne štednje devedesetih, ne dotiču se meštana Surčina. Naime, ova opština, nastala 2004. godine odvajanjem od opštine Zemun, nema ni uređenu kanalizaciju, ali ni vodovodnu mrežu. Nedostajuća infrastruktura, neophodna je za pristojan život i ne može da bude zamenjena planovima za izgradnju papreno skupih kvadrata, najskupljeg stadiona na svetu, delfinarijuma ili akvarijuma. Predizborna akcija podele 57 bicikala osnovcima iz Surčina nije rešenje ni za decu, ni za roditelje.

Gradski odbor Srbija Centra zalaže se za ravnomeran razvoj svih delova Beograda i jednak tretman svih njegovih građana. Zato zahtevamo da gradska vlast Vučića i Šapića prestane da ponižava stanovnike Surčina i sa pažnjom pristupi poboljšanju uslova života u ovoj opštini", zaključuje se u saopštenju beogradskog odbora Srbija centra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati