Beograd

[ Izvor: N1 ]

16. 07. 2024. 08:59 5

Zašto Vesić ćuti na Šapićeve uvrede - Vučić im "očitao lekciju"?

Još nema konkretnih reakcija, a ni posledica otako je pre deset dana svoj dugogodišnji sukob sa ministrom Vesićem, gradonačelnik Aleksandar Šapić učinio javnim, iznoseći niz ozbiljnih optužbi na račun stranačkog kolege. Ministar se ne oglašava, predsednik naprednjaka Miloš Vučević najavljuje rasplet na stranačkim organima posle leta, a istaknuti član SNS-a Aleksandar Vučić šalje poruku da je za njega nedopustivo da se, kako kaže, o porodičnim i unutarstranačkim problemima govori javno.

Drama je počela pre dve godine kada je u gradskoj skupštini Vesić čitao Šekspira, dok mu je Šapić gledao u leđa. Ali, ko je od njih dvojce danas Magbet, a ko kralj Dankan?

Gradonačelnik rešio, kako objašnjava, da tajne udarce ispod pojasa vraća javno iznad pojasa, pa napao stranačkog kolegu i ministra - ne baš u šekspirovskom stilu.

- Ja se ne bavim pacovskim kanalima, nemam novinare koje izvodim na žurke, ja nemam gej lobije koji funkcionišu u tim novinarskim krugovima, nemam, ja ne kupujem poklone, nemam prijateljice koje se valjaju po jutarnjim programima s kojima imam šeme i kombinacije - rekao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Možda je Vesić prešao na Hamleta, pa ne stiže već deset dana da odgovori na ove optužbe. A možda i nije drama, čim predsednik naprednjaka najavljuje da će se stranački organi Šapićem i Vesićem baviti posle letnje pauze. Mada zbog sukoba gradonačelnika i ministra, Vučević u sukobu sa sopstvenim mislima.

- Sukob ili različita mišljenja bilo koga u stranci su dozvoljena, sukobi… ne sukobi, nego različita mišljenja naravno, a sukobi…mogu jedino da… budu tema, sukobi, različitost stavova mogu da budu tema stranačkih organa - rekao je premijer i predsednik SNS Miloš Vučević.

A istaknuti član SNS, kroz pomirljiv ton, ipak je očitao lekciju.

- U svakoj porodici imate sukobe, ne mislim bilo šta da pravdam i bilo koga, jer je za mene apsolutno nedopustivo da govorite i o svojim porodičnim i unutarstranačkim problemima u javnosti. Nikada nisam bio oduševljen onima koji misle da su toliko važni i da sve mogu - kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Drama dostiže vrhunac. Hoće li onaj u čijim je rukama rasplet insistirati na mirenju Šapića i Vesića, zataškavanju njihovog sukoba ili će stranka morati da odabere jednu od dve strane.

Jedan dao opozicije postavlja pitanje zašto nadležni ne ispitaju navode gradonačelnika i utvrde da li Vesić trguje uticajem ili Šapić lažno optužuje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati