Beograd

Direktno.rs

02. 07. 2024. 10:38 8

"Šapić da objasni zašto je posle svake kiše u Beogradu lakše ići kajakom nego vozilom"

Beograđani, da li možete da se setite kada ste poslednji put videli radnike Beogradskog vodovoda i kanalizacije da čiste slivnike? Aleksandar Šapić danas mora da objasni Beograđanima zašto je Beogradom lakše ići kajakom nego vozilom posle svake kiše, koliko para je do sada zaista uloženo u kišnu kanalizaciju za poslednjih deset godina i koliko će uložiti da se ova katastrofa ne ponovi, navodi se u saopštenju GrO SSP Beograd, koje prenosimo u celosti.

- Urbicid, prekomerna gradnja, nedostatak zelenila – sve pogrešne odluke vlasti Srpske napredne stranke obile su nam se o glavu. Beograd posle svake kiše izgleda kao razvalina: svuda su klizišta, reke po delovima grada i šteta, a fasade otpadaju. Apsurd planiranja grada ove vlasti je da i minimum zelenila, koje je ionako premalo, predviđeno u planovima za delove grada, nema ko da kontroliše i proveri.

Dodatno, investitorskim urbanizmom se zapušavaju odvodi, a kišna kanalizacija se ne održava, što rezultira time da je Beograd akvarijum posle svake kiše. Posle nekoliko poslednjih godina, niko više ne može da kaže da nije očekivao ovakve kiše i super oluje. Sve ovo je rezultat borbe za investitore Srpske napredne stranke.

Neophodno je hitno uvesti kontrolu spovođenja minmuma zelenila i hitnu promenu politike prema zelenim površinama po preporuci stručnjaka. Beograđani zaslužuju bolje. Zaslužuju grad u kojem se planiranje sprovodi odgovorno, u kojem se zelenilo neguje, a infrastruktura održava. Naš grad ne sme biti žrtva nesavesnih odluka i interesa malog broja povlašćenih - zaključuje se u saopštenju GrO SSP Beograd.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati