Beograd

Direktno.rs

07. 06. 2024. 09:12 21

Šapić u klinču sa voditeljkom RTS (VIDEO)

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Beograda, kada god nema smislen odgovor na neko pitanje, pogotovo ono koje zna da po njega bude neprijatno, kreće u spinovanje i relativizaciju, a neretko se desi da se verbalno obračunava sa novinarima. Takav je slučaj bio i u njegovom poslednjem gostovanju na RTS-u.

Naime, gostujući u emisiji "Beogradska hronika" na Javnom servisu, Šapić je dobio pitanje o skandalu koji je izazvao kada je bacio i razbio telefon aktivisti. I odmah je krenuo u "napad", pa je voditeljki Slađani Tomašević rekao da je "maliciozna".

- Nisam maliciozna, odmah sam vam rekla - istakla je voditeljka, na šta je Šapić rekao "tako ste počeli".

- Ne znate šta se desilo, ali znate da sam ja bio netolerantan. Evo, sada ću ja probati u par rečenica... - rekao je Šapić.

Međutim, nije predsednik Privremenog organa Beograda stigao da završi rečenicu, budući da ga je voditeljka prekinula i rekla:

- Gospodine Šapiću, 'ajmo sad ovako. Ako hoćemo demokratski da pričamo, stvarno nije fer ovo što vi sada radite. Dakle, ja sam vam u startu rekla da nisam maliciozna i postavila sam vam pitanje. Rekla sam, najblaže rečeno, citirala. Kako sada gledate na to? Svi su bili nervozni, ja razumem, svako od nas bude nervozan i to nije problem - rekla je Slađana Tomašević.

- Šta ste citirali, rekli ste da ne znate šta se desilo, ali znate da sam bio netolerantan - naveo je Šapić.

- Ali, kako može bilo ko, ko nije bio tamo, da zna šta se desilo osim vas koji ste bili tamo prisutni? - pitala je voditeljka.

Na ove njene reči je Šapić pokušao da odgovori.

- Može, jer je sve bilo snimljeno i na jutjubu emitovano.

- Jeste li vi bili ponosni na to što se tamo desilo? Nemojte tako, gospodine Šapiću, vi ste predsednik... - rekla je voditeljka, na šta je Šapić rekao "čemu nervoza".

Slađana Tomašević je istakla da "uopšte nije nervozna", da bi potom Šapić replicirao rečima da "ona ne zna šta se tamo desilo".

- Šta se desilo? Jeste polupali telefon? Jeste bacili telefon?

- Zašto sam to uradio? - glasilo je kontra pitanje visokog funkcionera Srpske napredne stranke.

- To mi vi kažite - rekla je voditeljka, da bi Šapić ponovo postavio pitanje "Zašto niste pogledali".

Time je nekako i okončana ova mini rasprava predsednika Privremenog organa Beograda na Javnom servisu. Inače, Šapiću nije strano da se verbalno obračunava sa novinarima, pa tako onima koji dolaze sa N1 ne želi da odgovara na pitanja, dok je svojevremeno ulazio u klinč sa još jednom voditeljkom "Beogradske hronike" Anom Manojlović...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati