Beograd

[ Izvor: Forbes Srbija ]

08. 06. 2024. 07:04 0

Ko sve gradi luksuzne nekretnine u Beogradu

Beograd više neće biti isti, piše na sajtu projekta King‘s Circle Residence. Reč je o projektu izgradnje luksuznog stambenog kompleksa koji se gradi na beogradskoj Slaviji, između samog trga i parka Manjež. Investitor ovog kompleksa kaže da će to "postati dom za sve one koji cene luksuz, udobnost i praktičnost“, te da se gradi na mestu gde je nekada knez Mihailo otpočeo sa gradnjom urbanog Beograda.

Možda je projektom Beograd na vodi, koji se sada širi i na teritoriju preko reke Save, ali i na opštinu Čukarica, ovaj trend započet, ali za njegov nastavak i dalji razvoj, zaslužni su i drugi investitori u luksuzne nekretnine čije cene se uglavnom kreće od 3.000 do čak 12.000 evra po kvadratnom metru. Ko su investitori koji u Beogradu, najčešće je to u opštinama Vračar, Stari grad ili Novi Beograd, grade luksuzne stambene zgrade ili cele blokove, piše Forbes Srbija.

Unnak invest je preduzeće osnovano za izgradnju stambenih i nestambenih zgrada, jula 2022. godine. Samo nekoliko meseci nakon osnivanja, ono je dobilo građevinsku dozvolu za izgradnju objekta u Mišarskoj, a jedini vlasnik Unnak investa je Nikola Kolarov, bivši fudbaler i stariji brat daleko poznatijeg i uspešnijeg reprezentativca Srbije u fudbalu Aleksandra Kolarova.

Među investitorima u luksuzne nekretnine je još jedan bivši fudbaler, Dejan Stanković, čija firma Maison Royale upravo gradi pomenuti King‘s Circle Residence na Slaviji. Ovo je najnoviji projekat ove kompanije, koja na svojoj internet stranici izuzev ovog luksuznog kompleksa namenjenog "odabranima", reklamira jednako luksuzne nekretnine na Vračaru i Dorćolu. U pitanju su projekti Royal residence i Royal art residence spa izgrađeni u Baba Višnjinoj i Kursulinoj, odnosno na Kosančićevom vencu.

Na Vračaru je i Central plaza, stambeni kompleks nazvan po poznatom hotelu u Njujorku, čiji investitor je kompanija Domoinvest. Prema podacima iz registra APR-a, Domoinvest je osnovan februara 2021. godine, a 100-odstotni vlasnik firme je Tango plus d.o.o, iza koje stoji fizičko lice, Faruk Džindžanović. Na sajtu kataniceva10.com investitori firme Huventud i Sanidei ponosno predstavljaju svoj projekat. Reč je o izgradnji stambenog kompleksa u istoimenoj ulici u centru Beograda iza čije izgradnje svoje dve firme koje povezuje javnosti poznato ime, Luka Bogdanović.Košarkaši Tadija Dragićević, Miroslav Raduljica i Nemanja Nedović vlasnici su po trećine udela u firmi koju su nazvali Canestro. Osnovana je februara 2020. godine, a delatnost joj je izgradnja nestambenih i stambenih objekata.I dok je Luka Bogdanović osnovao zajedno sa Tepićem svoje preduzeće, Nemanja Tubić je sa svojim kolegom Nenadom Milijašem, bivšim fudbalerom, osnovao firmu Filpietro. Firma je osnovana 2018. godine, Tubić je suvlasnik sa 90 odsto udela, a Milijaš sa preostalih 10.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati