Beograd

Direktno.rs

28. 05. 2024. 17:48 2

"Grčić i Čučković tretiraju Obrenovac kao svoj feudalni posed"

U Obrenovcu o svemu odlučuje Mića Grčić i on je osoba koja je nakon katastrofe u EPS-u sad dobila na upravljanje ovaj grad. On sprovodi partijsko zapošljavanje u Pro Tentu i on je osoba koja preko privremenih i povremenih poslova ucenjuje Obrenovčane da skupljaju kapilarne glasove i da idu na skupove SNS-a - rekao je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović u Obrenovcu.

- Umesto jačanja i popravke EPS-a i izgradnje zaštita od budućih poplava, Grčić i Čučković tretiraju Obrenovac kao svoj feudalni posed a EPS kao porodično nasleđe koje su oteli. Obrenovčani treba da znaju da će Srbija i Beograd biti slobodni od njihovih ucena i pritisaka, od pljačke i korupcije i nasilja i da je zato potrebno da ukinemo privremene i povremene poslove i da se svi zaposle za stalno, kao i da Obrenovac živi i razvija se bez divlje gradnje i lopovluka naprednjaka. Ovde je kičma naše industrije i moramo je spasiti, a Obrenovac sačuvati kao ravnopravni deo našeg Beograda i Srbije - zaključio je Stefanović.

Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde poručio je ministarki rudarstva i energetike da ulaganja u nove rudnike uglja, koje je danas najavila, kasne već osam godina, pošto je eksploatacija kvalitetnijeg uglja sa novog kopa u Radljevu trebalo da počne još 2018. godine, da proizvodnja iz novog bloka u TE Kostolac kasni pet godina, a da sistemi za odsumporavanje u TENT-u i Kostolcu kasne već 10 godina.

- Da su realizovali samo ove projekte za koje su imali spremne projekte i obezbeđeno finansiranje, do poslovnog i finansijskog kolapsa EPS-a nikad ne bi došlo, ne bi izgubili milijarde evra na uvozu uglja i struje, građani ne bi plaćali 41%, a privreda 100% skuplju struju - istakao je Nikezić.

Predsednica odbora Stranke slobode i pravde u Obrenovcu Slavica Jevtić poručila je da umesto da EPS bude najuspešnija firma i najveći investitor u Srbiji, a da Obrenovčani imaju najveće plate u zemlji, o njihovoj sudbini i svakom novom radnom mestu na teritoriji opštine i dalje odlučuje Mića Grčić, čovek koji je direktno odgovoran za propast nekada najveće energetske firme na Balkanu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Mašinista se pravi važan

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati