Beograd

Direktno.rs

24. 05. 2024. 10:21 0

Novi protest radnika GSP: Ovo je njihov plan

"Predstavnici tri sindikata u Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd (GSP) - "Pravda", "Sloga" i "Centar", organizovali su jutros u 6 časova miran protest ispred garaže Pogona Zemun. Iako je ranije najavljena blokada saobraćajnog pogona, do nje nije došlo zbog ogromnog pritiska na zaposlene i članove sindikata", navedeno je u saopštenju sindikata "Sloga".

- Planirali smo radikalizaciju protesta blokadom jednog od saobraćajnih pogona, ali su kolege u poslednja dva dana konstantno javljale da postoji ogroman pritisak na njih, uključujući pretnje otkazima i premeštanjima u druge pogone. Kao odgovorni predstavnici sindikata preuzeli smo odgovornost i obavestili ih da ne prisustvuju jutrošnjem skupu, odnosno da se samo mi pojavimo ispred pogona - izjavio je Miša Božić, predsednik sindikata Sloga GSP.

Božić ističe da već u 5 časova jutros u garaži Pogona Zemun nije bilo nikoga, osim celokupnog rukovodstva GSP-a u pogonu i nekoliko parkiranih policijskih vozila, "verovatno kako bi se osiguralo da u zakazano vreme blokade pogona nema nikoga u garaži".

- Predstavnici sindikata neće odustati od dalje namere sindikalne borbe i najavljuju protestnu šetnju Brankovim mostom za ponedeljak u 17 časova, na koju će osim članstva i zaposlenih pozvati sve kojima je stalo do kvalitetnog gradskog prevoza u Beogradu i očuvanja GSP-a u vlasništva grada - ističu iz Sloge.

Podsećamo, sindikati zahtevaju hitnu obustavu planova za javno-privatno partnerstvo, koje predviđa oduzimanje brojnih linija GSP-u, koje bi prešle u privatno vlasništvo, specifično linije poteza 100 i 700. Takođe, zahtevaju stručnu analizu opravdanosti oduzimanja ovih linija od strane Saobraćajnog fakulteta, donošenje održivog plana nabavki vozila za GSP Beograd, kao i garanciju da nijedan pogon GSP-a neće biti zatvoren zbog smanjenja obima posla i ustupanja poslova privatnom prevozniku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati