Beograd

[ Izvor: Nova ekonomija ]

22. 04. 2024. 18:20 2

Beograd dobio najviše za razvoj, evo gde idu naše pare

Najviše sredstava za podsticaj regionalnog razvoja u 2023. godini dobio je Beogradski region iako je najrazvijeniji u Srbiji, pokazuju podaci Mape registara mera i podsticaja regionalnog razvoja koju je objavila Agencija za privredne registre.

Ukupan iznos podsticaja regionalnog razvoja u 2023. godini iznosio je oko 232 milijarde dinara. Od tog broja za region Vojvodine dato je ukupno 69,6 milijardi dinara, za Beogradski region 94,9 milijardi dinara, region Šumadije i Zapadne Sribije 43,4 milijardi, a za region Južne i Istočne Srbije 23,8 milijardi dinara.

U beogradskom regionu, 65 velikih privrednih društava dobilo je najviše novca za razvoj, u ukupnom iznosu od 54,1 milijardu dinara, a za njima slede i 740 mikro, malih i srednjih preduzeća koja su dobila 13,9 milijardi dinara podsticaja. Podaci pokazuju da je ukupno 126 institucija iz oblasti obrazovanja i nauke dobilo podsticaje u iznosu od 13,7 milijardi dinara, prenosi Nova ekonomija.

Kada su u pitanju poljoprivredna gazdinstva, na teritoriji Beogradskog regiona, ukupno 38 milijardi dinara dobilo je 24.450 gazdinstava. Što se tiče namene, najviše novca je dato za saobraćajnu infrastrukturu, skoro 60 milijardi, a onda i za naučno-istraživački rad i razvoj, i to 15 milijardi dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati