Beograd

[ Izvor: Mediji ]

20. 04. 2024. 17:59 11

Beogradski odbor stranke Zajedno kolektivno istupio iz partije

Beogradski odbor stranke Zajedno doneo je odluku o kolektivnom istupanju iz članstva stranke, zbog toga što stranačko rukovodstvo nije prihvatilo volju većine članova gradskog odbora da učestvuje na beogradskim izborima 2. juna.

Gradski odbor, koji okuplja lokalne odbore, članove i aktiviste stranke sa teritorije svih beogradskih opština, odmah će početi pripreme za izlazak na izbore u saradnji sa partnerima iz koalicije "Srbija protiv nasilja" koji su najavili izlazak na izbore, navodi se u saopštenju.

- U kontaktu smo sa strankama koje su najavile izlazak na izbore. U danima koji dolaze razgovaraćemo o svim aspektima borbe, čišćenju biračkog spiska, kontroli, kao i kandidatu koji može da se suprotstavi Vučiću i Šapiću u Beogradu. Verujem u pobedu, jer verujem u borbu. Promene kreću iz Beograda - rekao je posle sastanka predsednik Gradskog odbora Đorđe Miketić.

On je poželeo sreću u daljem političkom delovanju stranci Zajedno i istakao da "bojkot i pasivizacija nisu rešenje".

Stranka Zajedno saopštila je ranije ove subote da je donela odluku o prestanku rada Inicijativnog odbora za Beograd i isključenju Miketića iz stranke.

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković potvrdila je za list Danas da je predsednik beogradskog odbora Đorđe Miketić isključen iz te stranke, zbog odluke da izađe na izbore.

- Izjava Đorđa Miketića da inicijativni gradski odbor Zajedno izađe na beogradske izbore nije u skladu sa odlukom stranke. Na širem sastanku rukovodstva stranke doneta je odluka o bojkotu, koja je i izneta u javnost - rekla je Stojković.

Stranka Zajedno saopštila je u petak da je odlučila da ne učestvuje na izborima raspisanim za 2. jun 2024. godine, zbog toga što "nije obezbeđen minimalni nivo uslova da ti izbori budu slobodni i pošteni".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati