Beograd

Direktno.rs

17. 04. 2024. 12:13 12

"Arapskom investitoru je omogućeno da zida na površini većoj od Vračara"

Sve dok je SNS na vlasti Beograd na vodi pobeđuje, a Beograđani gube - izjavila je Ana Gođevac, potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i objasnila da je poslednjom odlukom tehničke Vlade, SNS, sa potpunim prihvatanjem Aleksandra Šapića, omogućio arpaskom investitoru da zida na površini od 327 hektara, što je prostor veći od površine koji obuhvata na primer opština Vračar, 292 hektara.

- Deo te ogromne površine je privatan, a deo sa pravom korišćenja raznih državnih firmi među kojima je i Mostogradnja u stečaju koja sarađuje sa omiljenim naprednjačkim partnerom Millenium timom. Nameće se pitanje da li će država prvo otkupiti tu zemlju pa je pokloniti "Beogradu na vodi" - objašnjava Gođevac i ističe da ono što niko ne bi uradio sa svojom imovinom, SNS radi sa našom.

- I dok se "Beograd na vodi" širi, Beograđani se guše u nedostatku pristupačnog stanovanja, zelenih oaza i javnih sadržaja samo zato što ova vlast naš grad pretvara u raj za investitore, a ne sigurno i dobro mesto za život Beograđana - naglašava Gođevac i zaključuje da će, ako ne zaustavimo ovu rasprodaju Beograda, što je moguće uraditi samo na fer i poštenim izborima koji će se organizovati u skladu sa preporukama ODIHR-a i zahtevima opozicije, investitori imati svoje privatne opštine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati