Beograd

[ Izvor: N1 ]

26. 03. 2024. 18:00 3

Obradović: Šapić se na sednicama svađa sa ekranom

Beogradom već pet meseci nasilno upravljaju Aleksandar Šapić, Nikola Nikodijević i Aleksandar Mirković, izjavio je za N1 Vladimir Obradović, član Privremenog organa grada Beograda iz redova opozicije, govoreći o radu tog tela.

Obradović je, ilustrujući rad Privremenog organa, rekao da je neposredno pre dolaska u emisiju N1 Studio Live dobio poruku da će sutra biti održana telefonska sednica, na čijem dnevnom redu je više od 110 tačaka.

- I vi morate samo da se izjasnite da li ste za, protiv ili uzdržani. Pitom se najčešće sve tačke objedine u jednu odluku, pa morate o svim tačkama da glasate na isti način - objasnio je Obradović uz ocenu da je na delu „gruba uzurpacija Privremenog organa“ koji, kako je objasnio, izlazi iz svojih zakonskih nadležnosti, da se bavi neodložnim i tekućim poslovima za grad.

- Pet meseci gradom nasilno upravljaju Šapić, Nikodijević i Aleksandar Mirković. Rasprodaju ovaj grad: prodat je udeo u "Lasti", prodaju zemljište, sve što je moguće raspordaju - istakao je Obradović.

Upozorio je i da se novac građana, suprotno zakonu, koristi za kampanju, pa je tako više od 100 miliona dinara dato za bilborde na kojima se promoviše gradska vlast, a na dnevnom redu sutrašnje sednice je predlog da se 100 miliona dinara izdvoji za snimanje TV programa u funkciji promocije rezultata gradske vlasti.

- Grad ima privremeno finansiranje, ali umesto da potrošimo novac na unapređene gradskog prevoza, on će otići na snimanje nekakvih spotova - rekao je Obradović.

Podsetio je da Privremeni organ zamenjuje gradsku skupštinu, gradsko veće i gradonačelnika, i da i u uređenom sistemu pet ljudi zameni sve te institucija, a "u ovom neuređenom nikako nije dobro za ovaj grad".

"Šapić donosi snimke naših gostovanja na TV-u"

Opisujući sednice Privremenog organa, Obradović je rekao da one izgledaju slično kao kada novinari N1 postave pitanje Aleksnadru Šapiću.

- Te sednice najčešće traju pet, deset minuta, sem kad Šapić donese da pusti neki film ili video sadržaj. U par navrata je doneo laptop i puštao snimke sa razlilitih televizija: gde, ko, šta od članova Privremenog organa govori. Nije mu se svidelo to, i onda se na to osvrtao i davao svoje komentare. Polemiše sa tim ekranom itd - navodi Obradović.

Obradović je rekao i da bi bilo normalno da je Privremeni organ zasedao istog trenutka kada se desila nesreća u kojoj je točak otpao sa autobusa jednog privatnog prevoznika, i usmrtio ženu.

- Da sam ja gradonačelnik, morala bi odmah da se izvšri tehnička kontrola svih vozila tog tipa i svih vozila tog prevoznika. Ta mera bi ulila poverenje da neko misli o bezbednosti građana - ocenio je.

Dodao je i da je jutros zvanično, pismeno postavio pitanje sekretaru za saobraćaj u vezi sa tim incidentom, i da se nada da će dobiti odgovor.

- Imamo hiljade incidenata u kojima učestvuju vozila gradskog prevoza. Opšti utisak je da živimo u jako nebezbednom gradu - rekao je.

"SNS pokušava da relativizuje i normalizuje krađu"

Komentarišući izjavu predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića da je preseljenje birača nešto što je zakonom dozvoljeno, Obradović je rekao da je SNS uhvaćena u krađi izbora, i da sada pokušava da to relativizuje i nomralizuje.

Osvrćući se na poruku predsednika Aleksandra Vučića da će opoziciji omogućiti uvid u birački spisak, Obradović je rekao da to nije umetničko delo, "pa da ga gledamo i da se njemu divimo".

Nad biračkim spiskom, kako je objasnio, kontrolu treba da ima država, ali i sve zainteresovane strane, i on mora da se uredi. Izrazio je, međutim, sumnju da je Vučić voljan da to uradi jer bi u tom slučaju, kako je ocenio, izgubio moćno oružje za opstanak na vlasti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati