Beograd

[ Izvor: Danas ]

09. 03. 2024. 20:05 15

Na protestu podrške Breskvici petoro ljudi (FOTO)

Iako je masovno najavljivan po društvenim mrežama, protest podrške Breskvici je doživeo potpuni fijasko, budući da se ispred zgrade RTS-a pojavilo svega petoro ljudi.

Ne biste ni primetili da se ispred RTS-a dešava bilo šta kada biste bili samo u prolazu.

Ulaskom u dvorište videli biste samo novinarske ekipe, koje su takođe bile prisutne na ovom "protestu", dok je očekivana i najavljivana podrška građana bila gotovo nepostojeća.

Jedan od učesnika ovog skupa bio je okružen novinarskim ekipama. Prilikom izlaganja je naveo da Srbiju treba da predstavlja pesma koja će reći svetu da je "Kosovo naše".

- Neko iz RTS-a je zabranio da se pesma zove Gnezdo Kosovo, to su strani uticaji, stranci žele da nam uzmu Kosovo, i zato je trebalo da pobedi Breskvica, da poruči celom svetu da je Kosovo naše. Pesma je lepa, ima etno motive, i zbog toga treba da nas predstavlja - rekao je učesnik.

Nije imao oštre kritike ni za pobedničku pesmu, ali po njegovom mišljenju, dikcija Teja Dore nije dovoljno dobra da bi predstavljala Srbiju na Evroviziji, pa bi bolje prošla kao singl.

Ironično, ni u jednom trenutku se nije čula pesma "Gnezdo orlovo", koja je motivisala ovaj "veliki broj" građana da izađu i da se izbore za njenu pobedu, piše Danas.

Novinarske ekipe su već nakon 20 minuta od početka ovog protesta krenule da se pakuju i odlaze, a broj građana se već nakon 10 minuta sa pet prisutnih smanjio na dvoje prisutnih ljudi.

Nakon finala Pesme za Evroviziju podigla se velika prašina, jer je deo građana nezadovoljan ishodom glasanja i pobedničkom pesmom "Ramonda" koju izvodi Teya Dora, najavio da će protestovati ispred zgrade RTS-a u subotu od 18 časova u znak podrške drugoplasiranoj Anđeli Ignjatović Breskvici i njenom "Gnezdu orlovom".

Tabloidi su posebno učestvovali u "potpaljivanju vatre" oko ovog protesta, pa su tako neki od njih pisali da Teya Dorini fanovi nameravaju da blokiraju Beograd i glavne saobraćajnice, kao što su Slavija i most Gazela.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati