Beograd

Direktno.rs

03. 03. 2024. 10:20 0

I zvanično: Beograđani ponovo izlaze na izbore

Predsedavajući Toma Fila konstatovao je na današnjem, trećem pokušaju konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda, da kvoruma nema, tako da će građani Beograda, kao što je i očekivano, ponovo izaći na izbore.

U zgradi Gradske uprave za danas je zakazan nastavak konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda, tačnije njen treći pokušaj. Presedavajući Toma Fila – nastariji gradski odbornik je u petak odložio treći pokušaj konstitutivne sednice Skupštine za danas, u 10 časova, a kako je podsetio, tada je rekao da ako dođe sam, bez odbornika SNS i SPS, to će značiti da većine nema.

Mesta ispred njega na kojima bi trebalo da sede odbornici SNS i SPS su ostala prazna.

U Skupštini se nije pojavio Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Beograda. U holu su se nalazili samo poslanici opozicije sa lista SPN i NADA, ali ovaj put nisu ušli u skupštinsku salu, ukoliko Toma Fila ostane unutra sam.

Toma Fila je potvrdio da se ide na izbore u Beogradu, da ne može da kaže ništa o datumima, ali da će ova sednica trajati tri do pet minuta dok on formalno ne pročita da ni ovaj put nije uspelo formiranje Skupštine grada.

Ovaj put, nije bilo ni predstavnika liste „Mi - glas iz naroda“.

Podsetimo, Šapić je juče saopštio, nakon sastanka presedništva SNS-a, da će novi izbori u Beogradu biti održani.

Prema rezultatima decembarskih izbora najviše odbornika u Skupštini grada Beograda dobila je koalicija oko SNS – 49, 43 odbornika dobila je koalicija „Srbija protiv nasilja“, koalicija NADA sedam, „Mi – glas iz naroda“ šest i Socijalistička partija Srbije pet odbornika.

Iz koalicije „Srbija protiv nasilja“ optužili su vlast da je manipulisala biračkim spiskovima, tako što su na beogradske adrese samo zbog glasanja prijavljivani „fiktivni glasači“ iz drugih mesta u Srbiji i iz inostranstva, a sumnja u izborne nepravilnosti izražena je i u izveštaju ODIHR-a, dok je Evropski parlament doneo rezoluciju kojom se traži međunarodna istraga decembarskih izbora u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati