Beograd

[ Izvor: Mediji ]

28. 02. 2024. 14:28 9

Vučić o mogućem datumu izbora u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je u Tirani i o tome da li će vlast u Beogradu biti formirana, kao i da su 21. i 28. april potencijalni datumi za ponovljene beogradske izbore.

Na konferenciji za medije u Tirani nakon sastanka na prvom samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa predsednik Srbije pričao je o tome da li će u glavnom gradu biti formirana vlast.

- Vidim da su od juče ove moje stranačke kolege i šefovi navalili, svi bi da se formira vlast pošto kažu da imaju većinu. Ja nisam menjao svoj stav, ali ću razgovarati sa njima sutra popodne - rekao je Vučić.

Dodao je da ukoliko ne postoji pun legitimitet nema razloga da se ne ide na beogradske izbore i zahvalio se što su njegove stranačke kolege zaineresovane za njegovo mišljenje.

Komentarišući izveštaj ODIHR-a rekao je da očekuje da će početi sa realizacijom preporuka. O potencijalnim datumima ponovljenih beogradskih izbora, govorio je onako - u svom maniru.

- Ove gluposti koje sam slušao od ovih političara… Zamislite otkrili su Ameriku, kažu Vučić sprema 28. aprila. Prvo ne mogu ja da spremam, prvo morate da razumete, 3. marta ističe rok i ako ne bude većine 3. marta izbori mogu da budu samo u dva dan 21. aprila i 28. aprila jer je rok 45 do 60 dana. Svako ko mozga malo ima, to bi mogao da vidi, oni otprilike otkrili Ameriku. Kao bila neka tajna sednica, pa biće jedan od ta dva dana će biti jer trećeg je Vaskrs, a i izlazi iz rokova, sve i da hoćete na Vaskrs. Može da bude u maju ako se izabere predsednik Skupštine grada - izjavio je Vučić.

Inače, Vučić je rekao da je na insistiranje Srbije na prvom samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa, izbačena tačka 11 koja je pozivala na uvođenje sankcija Rusiji. Dodao je da Deklaracija koja će biti usvojena u Tirani uobičajena Deklaracija o napadu Rusije na Ukrajinu i da je za njega najvažnije da se ne spominju sankcije i sve ono što je izbačeno iz tog dokumenta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati