Beograd

D. Ljutić

09. 02. 2024. 21:03 4

NAVIJAČKA PIROTEHNIKA Tajna prodaja topovskih udara

U poslednje vreme stanovnike Beograda i bliže okoline, zabrinjavaju, ali i čude, "pirotehničke predstave" u kasnim večernjim satima "kad im vreme nije". Po svedočenjima naših izvora, takva pirotehnika se "nudi" kupcu uz aktiviranje na Miljakovcu, Mirijevu, Karaburmi, Medaku, Jerkoviću. Potom se u tom i tom naselju okupe vođe navijačkih grupa i uz direktnu "namensku i prodajnu pokaznu vežbu", pazare ono što im u datom trenutku najviše odgovara pred za njih važnu utakmicu. Slične stvari se dešavaju i na Pasuljanskim livadama...

U poslednjih nekoliko godina veoma je primetna jedna zanimljiva zakonomernost. Naime, masovne nerede, koje primenjuju raznorazne navijačke grupe, vlast retko kažnjava. I ne samo da ih sporadično kažnjava, ona se trudi da ih ne primećuje. Tako nekažnjivost rulje iz dana u dan naglo raste i šalje se signal javnosti da se vlast boji da kažnjava organizatore masovnih nereda.

Uostalom, maloletnici države u raspadu baš i nemaju neki poseban izbor. Ili su neminovno objekat nasilja, ili, stupanjem u neku od navijačkih grupa postaju subjekat nasilja.

A, nasilni su oni koji svake nedelje u sad za njih već ritualnom ritmu izazivaju incidente i simulirane gerilske ratove, u kojima preko lica stavljaju bapske vunene kape sa izrezanim rupama za oči (nasilje je kukavičko), bacaju dimne bombe, koje zamagljuju okolinu, da ih nije moguće identifikovati, bacaju kamenje, koje pada na sve strane i pred kojim se ne možeš zaštititi, bacaju petarde, koje mogu nekog teško da povrede a ne samo zastraše, i zapaljive bombe koje ubijaju.

Zato je doza primene nasilja svaki put sve veća. Za porodične ljude sa decom, koji žele da uživaju u vrhunskoj košarci ili fudbalu, najvažnije je pronaći neutralni ugao gde nema navijačkih grupa i gde nećete stradati od raznih pirotehničkih ludila.

Potpuno je suluda teorija da čovek koji je završio u bolnici sa teškim povredama glave, dok je bio na nekoj utakmici, nije predstavljen kao žrtva zločina, već kao neko ko se "našao na putu nasilja“. U poslednje vreme stanovnike Beograda i bliže okoline, zabrinjavaju, ali i čude, "pirotehničke predstave" u kasnim večernjim satima. Tada nema nikakavih sportskih događaja a ni praznika u kojima je nužno iskazati vatreni i bombastični patriotizam.

Po saznanjima Direktno rs. radi se o svojevrsnoj šoping prodaji najnovijih pirotehničkih sredstava, koji su u Srbiju stigli "ispod ruke" i ne mogu da se nađu u legalnoj prodaji.

Po daljim svedočenjima naših izvora, takva pirotehnika se "nudi" kupcu uz aktiviranje na Miljakovcu, Mirijevu, Karaburmi, Medaku, Jerkoviću. Potom se u tom i tom naselju okupe vođe navijačkih grupa i uz direktnu "namensku i prodajnu pokaznu vežbu", pazare ono što im u datom trenutku najviše odgovara pred za njih važnu utakmicu. Slične stvari se dešavaju i na Pasuljanskim livadama...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati