Beograd

25. 11. 2023. 10:16 4

CLS: Obustavljen sporni tender za tramvaje

GSP Beograd je juče poništio tender za nabavku dvadeset tramvaja, koji je mesecima unazad najavljivao gradonačelnik Šapić, a za koji su izvori CLS-a iz gradske uprave tvrdili da se „crta“ za turskog proizvođača „Bozonkaja“, izjavio je Nikola Jovanović, nekadašnji gradski odbornik i direktor Centra za lokalnu samoupravu.

- Poništavanje ovakvog tendera može biti dobra vest, iz dva razloga: prvi, što je podrazumevao ogromno zaduživanje GSP-a koje bi ga odvelo u siguran bankrot; i drugo, što je praćeno kontroverzom da je pobednik unapred poznat, a koji je daleko od toga da bude superioran - rekao je Jovanović.

- Beogradu su potrebni novi autobusi, tramvaji i trolejbusi, ali Beograđani zaslužuju najbolja i najbezbednija vozila, koja se moraju izabrati na otvorenom, fer i poštenom javnom nadmetanju, u skladu sa najvišim evropskim standardima - zaključio je direktor CLS-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati