Beograd

Direktno.rs

24. 11. 2023. 11:44 1

SSP: Napad nožem na učenika rezultat 11 godina promocije agresije i nasilja

Napad na učenika Tehničke škole koji je izboden nožem samo je nastavak užasnog bilansa nasilja nad decom koje se nastavlja. Posle 11 godina promocije agresije i nasilja, danas roditelji strahuju za bezbednost svoje dece kada ih šalju u školu, na igralište ili utakmicu - stoji u saopštenju Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde Čukarica.

Dalje se navodi:

- Stotine hiljada građana nakon majskih tragedija zahtevalo je od SNS vlasti da započne borbu protiv nasilja. Građani su zajedno sa političkim strankama predložili konkretne rešenja koja je vlast prvo ignorisala, onda ismevala da bi ih na kraju odbacila. I tada smo ponavljali da će se nasilje ponavljati ukoliko ništa ne preduzmemo.

- Jučerašnji napad na još jedno dete potvrđuje da bez konkretnih mera i uspostavljanja nulte tolerancije prema svakom obliku diskriminacije, agresije i nasilja nećemo uspeti da obezbedimo bezbednost i normalan život koji svi zaslužujemo. Da bismo započeli borbu protiv nasilja, potrebno je da promenimo režim koji na nasilju počiva. Mi to zaslužujemo. Zato smo se ujedinili na listi "Srbija protiv nasilja", a glas za nas je glas za Srbiju bez nasilja - stoji u saopštenju Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde Čukarica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati