Beograd

[ Izvor: Mediji ]

28. 09. 2023. 21:23 2

Pazite se: Vrebaju lažni radnici Vodovoda

Ovih dana, zvonili su fiksni telefoni pojedinih beogradskih porodica, a sa druge strane žice bili su prevaranti, lažno se predstavljajući da su radnici "Beogradskog vodovoda i kanalizacije", najavljujući dolazak kako bi "proverili" kvalitet vode iz česama.

Po uzimanju uzoraka vode i pomoću hemijskih sredstava pokazivali su građanima kako je voda neispravna, a potom nudili razne uređaje za filtraciju vode, koji koštaju više stotina evra.

Iz ovog javnog preduzeća upozoravaju sugrađane da takve osobe ne puštaju u stanove, niti da kontaktiraju sa njima.

- Takođe, apelujemo na građane da ne nasedaju na ovakve dezinformacije, da ne troše novac bez potrebe, jer je voda iz prestoničkog vodovoda sanitarno-higijenski u potpunosti ispravna i nije joj potrebna dodatna filtracija - objašnjavaju u ovom gradskom preduzeću, i dodaju:- Naše stručne službe zadužene za kvalitet vode odgovorno poručuju Beograđanima da je naša česmovača potpuno bezbedna za piće i pogodna za svakodnevnu upotrebu.

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" održava isključivo uličnu mrežu i radnici ovog preduzeća intervenišu po stanovima. "Uzorkovanje vode se vrši isključivo po prijavi građana i u dogovoru sa njima.

Takođe, radnici našeg preduzeća uvek imaju vidno obeležene službene uniforme, legitimacije i koriste vozila sa znakom JKP BVK", dodaju nadležni.
Kontrola kvaliteta vode za piće u vodovodu glavnog grada je višestepena i veoma rigorozna. Prvi stepen provere tokom 24 sata, gde se vrše analize osnovnih fizičko-hemijskih i bioloških parametara. "Drugi nivo kontrole vrši se u Službi sanitarne kontrole vode JKP BVK gde se rade fizičko-hemijska, mikrobiološka i biološka ispitivanja kvaliteta vode.

Treći stepen javnozdravstvene provere vode se obavlja u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd", zaključuju u "Beogradskom vodovodu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati