Beograd

[ Izvor: Nova.rs ]

26. 03. 2023. 19:51 4

SNS (opet) nije podržala Šapića

Da postoji netrpeljivost između Srpske napredne stranke i gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića i nije neka novost. Najnovija potvrda ove notorne činjenice dolazi nam sa sednice skupštinskog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, održane u utorak 21. marta.

Na pomenutoj sednici poslanik Stranke slobode i pravde profesor Vladimir Obradović, lider stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić od Agencije za sprečavanje korupcije zatražili su izveštaj o vanrednoj kontroli Šapićeve imovine. Ovaj izveštaj Agencija sastavlja od januara ove godine, otkako je i afera „Šapićeva vila u Trstu“ dospela u žižu javnosti. Međutim, javnost nije imala prilike da sazna šta Agencija misli o ovoj Šapićevoj transakciji, jer od januara ćute i ne oglašavaju se.

Zbog toga su trojica opozicionih poslanika od Agencije i zatražili izveštaj jer je i dalje nejasno na koji način je prvi čovek prestonice kupio tu nekretninu, a posebno je ostalo misteriozno zašto Šapić novac kojim je kupio vilu nije prijavio.
S druge strane, zanimlivo je da SNS, nova partija Aleksandra Šapića u koju je maja 2021. utopio pokret SPAS, nije stala iza svog novopečenog funkcionera. Naime, umesto da, kako stranačka disciplina to nalaže, glasaju protiv predloga opozicionih poslanika da Agencija dostavi podatke o Šapiću i vili, naprednjaci su ostali nemi, tačnije – uopšte nisu glasali o ovom predlogu.

Ovo nije prvi put da Šapić udara u klin, a SNS u ploču. Bivši trofejni vaterpolista toliko iritira naprednjački vrh da je to počelo da smeta i samom Aleksandru Vučiću.

Iako doveden kao veliko pojačanje u tabor SNS, bivši prvi čovek Novog Beograda nije više čedo SNS i njenog lidera. Očigledno je Vučiću zasmetala velika autonomnost koju Šapić ima, a koje nije ni spreman da se odrekne. Šapić je najčešće ulazio u "rat" s Goranom Vesićem, ali do sada nije govorio o liku i delu predsednika Srbije. To, međutim, kako Nova.rs saznaje, ne znači da Vučić blagonaklono gleda na sve Šapićeve poteze.
Sukob lidera SNS gradonačelnika Beograda traje već neko vreme. Posle trzavica nastalih zbog odluke oko komemoracije Milutina Šoškića u Skupštini Grada, kao i zbog toga što Šapić radi stvari na svoju ruku, sukob dva Aleksandra dodatno je produbljen nakon odluke Šapića da "kupi" naklonost Beograđana uvođenjem besplatnih vrtića i udžbenika.

U izjavi za Nova.rs poslanik Vladimir Obradović navodi da je predlog da izveštaj Agencije za sprečavanje korupcije bude objavljen vladajuća koalicija odbila isključivo zbog toga što dolazi iz redova opozicije, a ne zato što se nužno ne slažu s tim, budući da nisu glasali ni "za", a ni "protiv".

Ipak, on je siguran da će se ovaj zahtev uskoro ponovo negde naći.

- Ja ću na tome insistirati kroz institut poslaničkog pitanja, a onda će Agencija za sprečavanje korupcije biti u obavezi da izveštaj dostavi - zaključuje Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati