Beograd

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

23. 03. 2023. 12:52 37

"Šta se ložiš, pusti me da prođem": Sukob Ćute i policije (VIDEO)

Narodni poslanici Srđan Milivojević, Miroslav Aleksić, Radomir Lazović, Biljana Đorđević i Aleksandar Jovanović Ćuta pridružili su se građanima koji u novobeogradskom Bloku 70 pokušavaju da zaustave nastavak, kako tvrde, nelegalnih radova na prekopavanju Savskog nasipa. U jednom trenutku je bilo i napeto, kada je Aleksandar Jovanović Ćuta pokušao da se probije između pripadnika policije i dođe do kamiona koji je dovezao delove za zaštitnu ogradu za gradilište.

Situacija je bila na ivici fizičkog sukoba. Policija se postavila oko kamiona kako bi omogućila radnicima da istovare delove ograde koju nameravaju da postave na gradilištu na Savskom nasipu. Jovanović je probao da se probije između pripadnika policije, ali su ga oni u tome sprečavali.

- Momci, nemate dozvolu za to! Alo, bre, šta ti je, bre!? Šta se ložiš? Pusti me, bre, da prođem, ovo je moja zemlja koliko i tvoja. Šta je!? Šta je bilo? Pusti me da prođem - rekao je Jovanović.

U tim trenucima dolazilo do fizičkog kontakta i odguviravanja narodnog poslanika sa pripadnicima policije.

- Nemaš dozvolu za to! U krivičnom si delu. Koga štitiš ti - poručio je Jovanović policajcima, a zatim se povukao.

U komunikaciju sa policajcima ušao je i narodni poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić koji ih je upitao "gde su oni sa kapuljačama", na šta je poslanik demokrata Srđan Milivojević dodao da je "fantomka postala narodna nošnja" u Srbiji.

- Dokle ćete da ćutite i trpite - upitao Aleksić pripadnike policija, a Milivojević im se zatim obratio rečima:

- Je l' vam makar neprijatno?

Situacija se zatim smirila. Kako javlja reporterka N1, poslanik Radomir Lazović se popeo na kamion i sprečava radnike da istovaraju delove ograde koja se očigledno montira kako bi se građani sprečili da i dalje ometaju radove.

Obraćajući se prisutnim građanima, koji već drugi dan zaredom protestuju zbog radova na Savskom nasipu, poslanik Milivojević je rekao da ni gradonačelnik Aleksandar Šapić, ni ministar infrastrukture Goran Vesić neće doći da gaze vodu koja će zbog oštećenja nasipa, da prodre u novobeogradske blokove kada ponovo bude stogodišnja poplave.

- A treba da dođu, da katastrofa bude kompletna, kad bude poplavljeno. Ovde ćete ostati samo vi, ali mi nećemo dozvoliti da se ovo napravi. Ovde su narodni poslanici, ovde ste vi građami, kao što branimo Rekovac, kao što branimo reke Srbije, tako ćemo braniti i ovaj nasip - poručio je.

Poslanik demokrata je dodao i kako ovo više nije samo nasip, već "bedem slobode i demokratije".

- I ja proglašavam ovo mesto bedemom slobode i demokratije, a vas proglašavam čuvarima slobode i demokratije - rekao je Milivojević.

Poslanik Aleksić kazao je da će savski nasip braniti i fizički ako treba.

- Kad nepravda postane zakon, onda je otpor obaveza, i svi moramo pružiti otpor bezakonju i nepravdi sa kojom živimo već godinama -rekao je Aleksić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati