Beograd

[ Izvor: Nova ekonomija ]

08. 03. 2023. 06:53 2

"Naplata prevozne usluge Beograd“ objavila više tendera

Javno komunalno preduzeće "Naplata prevozne usluge Beograd" oglasilo je krajem prošle nedelje nekoliko javnih nabavki. U odvojenim postupcima, preduzeće planira da kupi štampače, računare, server, uređaj za skladištenje podataka, kancelarijski i potrošni materijal, softver za računovodstvo, softver za pisarnicu.

Na Portalu javnih nabavki nisu objavljene procenjene vrednosti ovih tendera. Preduzeće "Naplata prevozne usluge Beograd" je osnovano od strane Grada Beograda u septembru 2022. godine.To javno preduzeće treba da preuzme poslove naplate karata u prevozu od privatne kompanije Kentkart, piše Nova ekonomija.

Zadaci preduzeća su, kako piše u odluci o njegovom osnivanju, organizovanje i obavljanje naplate prevozne usluge za sve vidove prevoza u javnom linijskom prevozu putnika, organizovanje i obavljanje poslova u vezi sa kontrolom karata i voznih isprava putnika.Sredstva za rad za obavljanje delatnosti preduzeća se obezbeđuju iz budžeta Grada, poslovnih prihoda i drugih izvora u skladu sa zakonom, navodi se o odluci o osnivanju.

Sekretarijat za javni prevoz je početkom 2021. godine Kentkartu dodelio ugovor o javno-privatnom partnerstvu vredan 10,5 milijardi dinara, za poslove naplate karata u narednih 13 godina.

Prema izjavama gradonačelnika Aleksandra Šapića, Grad nije bio zadovoljan kako je privatnik u poslednje vreme obavljao taj posao, pa je početkom septembra ove godine najavio raskid ugovora.Skupština Beograda se u februaru saglasila sa konačnim nacrtom sporazumnog raskida ugovora o javno-privatnom partnerstvu između Sekretarijata za javni prevoz i konzorcijuma Kentkart, piše u objavi na sajtu Beoinfo.
U objavi se navodi i da raskidom nijedna od ugovornih strana neće trpeti štetu, te stoga jedna od druge ne potražuju nikakvu naknadu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati