Beograd

[ Izvor: Direktno ]

23. 02. 2023. 15:51 4

"Dva veća problema od "Staklenca" u vezi sa metro stanicom na Trgu"

"Tržni centar Staklenac je od starta bio predviđen kao privremeni objekat i nije sporno da se on sa okolnim zgrada ukloni, radi izgradnje metro stanice na Trgu Republike", izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović za Danas.

Međutim, u vezi sa ovom stanicom postoje dve ozbiljne i suštinske primedbe, dodao je Jovanović.- Prva je da je ogroman propust to što metro stanica na Trgu Trpublike nije ukrštajuća, odnosno što se tu, u istinskom centru grada, ne seku obe linije metroa - objašnjava direktor CLS-a.- Druga primedba je ta što će stanica morati da bude na preko 30 metara dubine, što poskupljuje radove, jer će metro tu dolaziti sa stanice Savski trg, koja je planirana dosta nisko zbog prirodne kote i podzemnih voda - objasnio je Jovanović.

- To znači da će stanica Trg Republike biti i manje funkcionalna i skuplja nego što je to bilo predviđeno u konceptu linija koji je podržao CLS. Na ova pitanja treba da odgovori i položi račune gradski menadžer, a ne da nas zamajava trivijalnim i opšte poznatim informacijama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati