Beograd

Direktno.rs

22. 02. 2023. 06:00 11

Lux naselje usred smrada

Grad uskoro planira izgradnju spalionice medicinskog i animalnog otpada na Bežanijskoj kosi, koja je predviđena u okviru projekta novog groblja za kućne ljubimce. Ono što je alarmantno - buduća spalionica životinjskih leševa nalaziće se na samo 100 metara od "Lux 51", stambeno-poslovnog kompleksa na Bežanijskoj kosi, koji potpisuje arhitektonski biro "Folić arhitekts".

Uvod u realizaciju ovakvog projekta je promena osnivačkog akta JKP „Pogrebne usluge“, koja je na dnevnom redu sednice Skupštine grada Beograda danas (21. februara).

A o Lux naselju, 24. novembra 2022. za portal 24sedam.rs govorio je i Saša Popović, bivši suvlasnik „Granda", koji se hvalio svojim novim biznisom. 

- Ovo je posao koji ne poznajem, ali mi je drago da ćemo ovde uspeti da izgradimo jedan luksuzan deo Bežanijske kose, sa lepim stanovima, restoranima, lokalima, vrtićem... - rekao je tada Popović.

Panirano je da naselje nikne na površini većoj od 65.000 metara kvadratnih - gradi ga firma „Lux Invest International“, u kojoj su suvlasnici, pored Saše Popovića, i firma „Concord West“ biznismena Željka Drčelića i „Obliquatum“ biznismena Ostoje Mijailovića, inače predsednika Košarkaškog kluba Partizan.

Ipak, onaj ko je bio u Zrenjaninu zna kako smrdi od postojeće spalionice koja je udaljena dva kilometra od kafilerije, a ovde se planira spalionica usred naselja Bežanijska kosa i to samo na 100 metara od novog naselja.

Kako je izjavio direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović, spaljivanje medicinskog otpada i životinjskog otpada - sa klanica i farmi - nije nešto što ima direktne veze sa grobljem kućnih ljubimaca i to treba organizovati na lokaciji dovoljno udaljenoj od gusto naseljenih stambenih zona.

- Umesto da se Bežanijska kosa obogati ključnim nedostajućim sadržajima poput novog doma zdravlja i slično, gradska vlast im je namenila rizičnu spalionicu medicinskog i animalnog otpada. To se ne sme dozvoliti - rekao je Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati