Beograd

Direktno.rs

15. 02. 2023. 11:50 4

Popović: Grad nije uradio ništa po pitanju mera za smanjenje zagađenja vazduha

"Kako SNS nije sramota da u gradu koji je među najzagađenijima u svetu, u kome je broj respiratornih infekcija zbog takvog vazduha ogroman, gradska vlast uopšte podnosi izveštaj o sprovedenim merama na smanjenju zagađenja na usvajanje u Skupštini grada?!", izjavila je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i šefica odborničke grupe "Ujedinjeni" u Skupštini grada Beograda.

Izjavu Mile Popović prenosimo u celosti:

"Umesto besmislenih izveštaja, grad Beograd treba odmah da uputi zahtev TENT-u da se uradi kontrola filtera od strane nezavisnih eksperata. Sledeća mera za koju nije potreban novac, samo volja odgovornih ljudi, jeste da se zabrani prodaja lošeg uglja iz Kolubare individualnim potrošačima. Grad treba i da obezbedi prečišćivače vazduha u svim predškolskim, školskim i zdravstvenim ustanovama.

Predloženi izveštaj, inače, pokazuje ne samo nesposobnost SNS, nego i odsustvo želje da radi na rešavanju ovog problema Beograda. Nisu uspeli ni svoje planirane mere da sprovedu, pa je od 500 planiranih novih autobusa na gas kupljeno samo 100, a nova nisu u planu u 2023. godini. Od planiranih 60 novih trolejbusa i 50 tramvaja nema ništa. Nije urađena ni trećina planiranih bicklističkih staza.

Rad na povećanju pokrivenosti Beograda šinskim sistemom je daleko od započetog, a Skupština Beograda je na poslednjoj sednici odbila zahtev Stranke slobode i pravde da se u budžet unese zamena individualnih ložišta, shodno merama koje je usvojila Vlada Republike Srbije. Da stvar bude gora, ovo su samo neke od mnogih mera koje nisu izvršene od strane ove vlasti.

Nažalost, do smene ove vlasti, očigledno je da će građanima jedini pouzdani saveznik u borbi za čistiji vazduh biti košava", zaključila je Mila Popović, predsednica GrO Stranke slobode i pravde Beograd i šefica odborničke grupe "Ujedinjeni".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati