Beograd

[ Izvor: Telegraf.rs ]

08. 02. 2023. 16:58 3

Vršnjačko nasilje u vrtiću u Zemunu

Beogradskoj policiji pre dve nedelje prijavljen je slučaj, navodnog, silovanja u jednom privatnom vrtiću u Zemunu, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova za "Telegraf.rs".

O celom slučaju obavešteno je Više javno tužilaštvo u Beogradu, Centar za socijalni rad u Zemunu, Ministarstvo prosvete i obrazovanja,kao i Uprava vrtića.

Nezvanično, prve dve nedelje u policiju je došao otac jednog dečaka (6) i rekao da sumnja da mu je u vrtiću silovan šestogodišnji sin i da su to uradila dvojica vršnjaka. Istraga je u toku.Inače, o povredama otac nije mogao da dostavi izveštaj lekara jer sina nije vodio na pregled.

Iz vrtića "Povratak prirodi" za medije odgovaraju da su roditelji prijavili da je u grupi predškolaca primećeno "neprimereno istraživanje polnih razlika", posle čega su obavljeni individualni razgovori sa decom koja su bila akteri događaja, a zatim i individualni sastanci sa roditeljima te dece.

- Stručni saradnici i vaspitači su sa decom radili na edukaciji i prevenciji takvih oblika ponašanja. Kroz razgovore su deca podstaknuta da radoznalost ispolje na socijalno poželjan način, takođe predočene su im posledice narušavanja sopstvene i tuđe intime - kažu iz PU Povratak prirodi".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati