Beograd

Direktno.rs

25. 01. 2023. 12:01 10

Šapiću, zaštiti vozače GSP na svojim radnim mestima

"Nasilje u Srbiji poprima sve brutalnije oblike i preti da preraste u epidemiju, što potvrđuje i jutrošnji događaj oko četiri sata u Beogradu kada su pretučena dva vozača tramvaja, jedan vozač autobusa koji je krenuo na posao i otpravnik na okretnici u Paunovoj ulici koji je uboden nožem", naveo je u saopštenju Pavle Heđeši, potredsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" i odbornik OG "Ujedinjeni" u Skupštini grada Beograda.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Događaju je predhodilo oštećivanje vozila od strane grupe mladića koja je ispisivala grafite po tramvajima, na šta je otpravnik kao odgovorno i savesno lice reagovao.

Kao odbornik grupe "Ujedinjeni", koju čine Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Sindikat "Sloga", zahtevam od gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da odmah preduzme sve potrebne mere da zaštiti vozače GSP na svojim radnim mestima i imovinu Grada.

Za rešavanje ovog problema potrebne su kordinisane akcije tužilaštva, policije i Grada, a na kraju i sudova koji će huliganima i nasilnicima izricati adekvatne kaznene mere.

Posebno ugroženost vozača GSP Beograd koji su sve češće mete napada od strane huligana, ali nekada i opravdano nezadovoljih građana. Prema našim podacima od početka godine više od 10 vozača je povređeno, 12 vozila oštećeno, a samo tokom 2022 godine izvršeno je preko 170 napada.

Ovom prilikom, sada i kao penzionisani pripadnik MUP-a, moram da istanem svoju ozbiljnu zabrinutost za bezbednost budućih komunalnih milicionara, sada "BELI", koji takođe mogu postati ozbiljne žrtve huligana i nezadovoljnih građana u poslovima naplate kazni za parkiranje, plaćanja gradskog prevoza ili suzbijanja nelegalne ulične prodaje", zaključuje se u saopštenju Pavla Heđešija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati