Beograd

[ Izvor: Danas ]

21. 01. 2023. 15:50 128

Preminuo suspendovani profesor Šeste gimnazije

Forum beogradskih gimnazija saopštio je da je jutros iznenada preminuo Jovan Knežević, profesor matematike u Šestoj beogradskoj gimnaziji.

- Sa dubokom tugom obaveštavamo javnost da je profesor matematike Šeste beogradske gimnazije i član Glavnog odbora Foruma beogradskih gimnazija iznenada preminuo u subotu 21. januara 2023. godine - navodi Forum beogradskih gimnazija.

Jovan Knežević započeo je profesionalnu karijeru 1986. godine u Šestoj beogradskoj gimnaziji, a ostaće upamćen kao višestruko nagrađivani nastavnik i profesor koji je uvek u prvi plan isticao znanje, zbog čega je često bio izložen različitim vidovima pritisaka koji su dolazili od roditelja, direktora i inspekcija. Uprkos svemu, profesor Knežević nikada nije odustao od svojih prinipa, piše Danas.- Odlazak profesora Kneževića predstavlja ogroman gubitak za njegovu porodicu, kolege i učenike. Forum beogradskih gimnazija pamtiće ga kao posvećenog pedagoga i velikog borca za prava nastavnika - navedeno je.

Profesor Knežević je nedavno suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak nakon prijave roditelja učenika jednog odeljenja drugog razreda koji su se žalili na Kneževićevo ponašanje i stroge kriterijume ocenjivanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 128

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati