Beograd

Direktno.rs

22. 12. 2022. 15:32 2

Popović: Daju 6 milijardi za metro, a gužve će ostati iste

"Ova vlast ne može da se krije iza izjave da su linije metroa politička odluka i da nastavlja sa projektom koji je apsolutno besmislen, štetan i preskup", istakla je predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović povodom Javne sednice za plan generalne regulacije za II fazu metro sistema.

- Ako se ovaj projekat realizuje, budućnost saobraćaja u Beogradu trajno će biti oštećena i biće gore nego danas. Utrošiće se najmanje šest milijardi evra, a gužve će ostati iste, ako ne i gore - rekla je Popović i dodala "da se metro gradi za građane, tamo gde ljudi žive i tamo gde je potreba saobraćaja. To znaju saobraćajni stručnjaci, a ne političari. Do danas nismo saznali koji stručnjaci stoje iza ovakvog projekta, a znamo mnogo stručnjaka koji su protiv njega".

- Postoji projekat koji su radili stručnjaci i koji su svi podržali, a to je projekat iz 2012. godine. Da sumanutom odlukom SNS taj projekat nije zaustavljen, danas bismo se vozili prvom linijom metroa, a druga linija metroa bi već uveliko bila u izgradnji. Koliko sati Beograđani provode u saobraćajnim gužvama zbog ovakve odluke? Zato je jedino razumno rešenje da se vrati plan iz 2012. godine, a ne da političari crtaju linije zbog kojih moraju da se menjaju koncepti, jer nije predviđeno gde je vračarski tunel, trezor Narodne banke Srbije ili glavne vodovodne cevi - zaključila je Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati