Beograd

Direktno.rs

04. 12. 2022. 18:12 10

"Beograđani odlučuju": Ne rušiti Stari savski most!

Danas je održana javna rasprava "Beograđani odlučuju: odbrana mosta i planiranje saobraćaja" u organizaciji širokog fronta odbrane Starog savskog mosta, koju čine opozicione grupe u republičkom i gradskom parlamentu (Zajedno i Ne davimo Beograd iz koalicije MORAMO, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Pokret slobodnih građana). Pored političkih organizacija, tu su i organizacije civilnog društva, aktivistička udruženja i brojni stručnjaci. Ovo je samo jedna u nizu planiranih javnih rasprava povodom važnog pitanja pronalaženja održivog rešenja za najstariji beogradski most i prepoznatljivi simbol grada Beograda za koji mora biti primenjen transdisciplinaran pristup - navodi se u zajedničkom saopštenju pomenutih političkih grupacija.

Zajedničko saopštenje prenosimo u celosti:Na tribini su govorili Dejan Atanacković, Vladimir Pajić, arhitekta Đorđe Bobić, saobraćajni inženjeri Dušan Milenović, Dragomir Lukić i Marina Lipovac Tanasković, Mila Popović, Đorđe Miketić, Zoran Bukvić, Aleksandar Cvrkotić, a raspravu je zaključila Sneška Quaedvlieg-Mihailović, generalni sekretar organizacije Europa Nostra. Tribinu je moderirala Tamara Tripić, iz Mreže za demokratski dijalog.Stolice za gradonačelnika Beograda i ministra zaduženog za građevinu, kao predlagače rušenja mosta su ostale prazne kao i njihova obećanja, još jednom pokazujući da ih ne zanima mišljenje ni struke ni građana.Zaključci su da postoji puno alternativa za nove mostove, kao i rešenja za posledični kolaps saobraćaja, i nijedno ne uključije rušenje Starog savskog mosta zbog saobraćajnog, ali i kulturno-istorijskog značaja. Građanima su potrebna rešenja koja će uvažiti njihove potrebe, gde se kulturno nasleđe posmatra kroz viziju poboljšanja kvaliteta života građana, uz afirmaciju kulture pešačenja, biciklizma i zdravijeg gradskog života. Za zaštitu našeg grada je potreban široki front i zajedništvo, snaga i znanje leže tu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati