Beograd

Direktno.rs

27. 11. 2022. 09:01 43

Popović (SSP): Obilaznicu nazvati po Dušku Radoviću

To što je Milutin Mrkonjić za svoje stranačke kolege u SPS-u bio "legenda" ne znači da obilaznica kod Beograda treba da ponese njegovo ime. Zašto se Beograđani ne pitaju kako će se zvati obilaznica kod Beograda? Ko je ovlastio predsednika države Aleksandra Vučića da o tome odlučuje sa svojim koalicionim partnerom Ivicom Dačićem i predlaže da se zove po preminulom Milutinu Mrkonjiću? Koje su njegove zasluge za društvo, Beograd i Srbiju, da se po njemu zove obilaznica? - izjavila je Mila Popović, predsednice Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

- Politika devedesetih, koja se neminovno vezuje za SPS, koju su formirali i propagirali i tada mladi Vučić i Dačić, jeste politika koja je mnoge unesrećila, unazadila i protiv koje su mnogi Beograđani protestovali. Ovakve nepromišljene odluke mogu samo da prodube razlike u društvu.

Stranka slobode i pravde predlaže da se obilaznica zove po Dušku Radoviću čija stogodišnjica rođenja se obeležava baš ove godine - 29. novembra. On je neko ko je voleo Beograd, pisao o njemu i razumeo šta Beograd jeste. Iako nije bio rođen u Beogradu, on je postao njegov neizostavan deo sa kojim su se generacije Beograđana budile - izjavila je Mila Popović, predsednice Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 43

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati