Beograd

Direktno.rs

15. 11. 2022. 06:00 14

Šapić bije po Vesiću: Za 3 meseca uradili smo više nego oni za 8 godina

Rat Aleksandar Šapić - Goran Vesić se nastavlja. Ko je šta uradio, koliko, ko je ljubomoran, a ko sujetan... Uglavnom, biju se bitke usred Srpske napredne stranke. Za vlast, prevlast, naklonost Aleksandra Vučića i još mnogo toga. Na redu je aktuelni gradonačelnik Beograda...

- Mislim da u poslednjih sedam ili osam godina nije urađeno toliko koliko smo uradili u ova tri meseca. Aleksandar Vučić jeste predsednik moje stranke, SNS-a, i predsednik države, ali on nije nastavnik pa da idem da ga pitam svakog dana kako da radim svoj posao - istakao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić u "Uranku" na televiziji K1 aludirajući prvo na Vesića, a zatim i na verovatno (brojne) stranačke kolege.

Podsetimo, Šapić vodi Beograd poslednja tri meseca, a njen gradonačelnik u poslednjih osam godina, sa funkcijom zamenika gradonačelnika, bio je upravo Goran Vesić - očigledna meta izjave bivšeg vaterpoliste.

- Nije mali broj onih stvari kojima niko nije hteo da se bavi - dodao je između ostalog Šapić.

Dok se čeka odgovor novog ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, podsetimo da je Šapić juče imao i oštar duel sa novinarkom Jutarnjeg programa K1 Jovanom Joksimović uz izjavu: "Biće izbori, neću ja više sedeti ovde!"- Odgovorno tvrdim da otkako sam došao na mesto gradonačelnika i otkako je postavljena ova gradska uprava da su pokrenuti procesi i da smo spremni da uđemo u rešavanje stvari za koje niko nije bio zainteresovan. Ne iz zle namere nego zato što im se to nije isplatilo. To su stvari na kojima možete politički da nastradate. Ja se 12 godina bavim ovim poslom, lokalnom politikom, i nisam došao na čelo Beograda da bi me prepoznavali na ulici, da bi mi se ljudi dodvoravali i da bih gostovao u televizijskim emisijama. Došao sam da pokušam da nešto ostavim iza sebe, a da li ću uspeti - to zavisi od mnogo faktora. Odustati sigurno neću - dodao je Šapić.

Podsetimo da je 39 odbornika u Skupštini grada Beograda potpisalo zahtev za vanrednu sednicu Skupštine grada na kojoj će tražiti smenu gradonačelnika Aleksandra Šapića. Šefica odborničke grupe „Ujedinjeni“ (SSP-PSG-PREOKRET-SLOGA) Mila Popović je istakla da postoje dva razloga zbog kojih Aleksandar Šapić nije dostojan da obavlja funkciju gradonačelnika.

- Prvi je da je Šapić kao predsednik opštine Novi Beograd izgradio nelegalni objekat i nastavio da ga gradi i pored odluka inspekcije o obustavi gradnje. Drugi je da je nakon toga Aleksandar Šapić sa mesta gradonačelnika legalizovao kuću od ukupno 403 kvadrata. Sve je to urađeno suportno zakonu, jer predmet legalizacije mogu biti samo objekti izgrađeni do 2015. godine. Satelitski snimci jasno pokazuju da je Šapić gradio posle 2015 - rekla je Mila Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati