Beograd

[ Izvor: k1info.rs ]

03. 11. 2022. 06:57 9

BG elektrane ZARADILE 2,5 milijarde dinara ODLAGANJEM grejne sezone

Radijatori u većini stanova u Beogradu konačno su topli od 1. novembra, ali to ne umanjuje činjenicu da su Beograđani pretplatili svoje račune za grajanje s obzirom na to da je sezona odložena čak 17 dana.

Veštačenje koje je naručilo udruženje Zaštita potrošača tek će pokazati koliko su u stvari "dužne" Beogradske elektrane da vrate Beograđanima zbog toga što nas nisu grejale tokom oktobra, a uredno su nam naplatili grejanje - bez ijednog dinara umanjenja računa.

Prema rečima prvog čoveka udruženja Nenada Bumbića, Beogradske elektrane su tako zaradile od dve do dve i po milijarde dinara "čistih" para.

On naglašava da komunalna preduzeća sigurno neće dobrovoljno da vrate novac, pa je savet svim građanima da ulože reklamaciju.

- Građani to mogu da urade na tri načina. Lično u bilo kojoj ekspozituri JKP "Infostan tehnologije" ili na šalteru Beogradskih elektrana u Zemunu (Direkcija za snabdevanje toplotnom energijom Cara Dušana 141, Zemun). Takođe, reklamacija se može uložiti i putem elektronske pošte na adresu koja se nalazi na računu ili na opštu adresu Infostana (infostan@infostan.rs). U tom slučaju obavezno je u temi (Subjectu) da se navede: Reklamacija - priča Bumbić za K1 info portal, i navodi tačan tekst koji mora da se nalazi u pismu ili mejlu:

- Poštovani/a, Pošto su zvaničnici Grada Beograda objavili da je početak grejne sezone odložen do 1. novembra, a JKP i "Beogradske elektrane" su mi uskratile snabdevanje toplotnom energijom tokom grejne sezone u periodu od 15. oktobra pa do 31. oktobra, tražim da izvršite srazmerno umanjenje mog zaduženja za grejanje tako što ćete umanjiti iznos koji plaćam na prvom narednom računu i to u visini od 111,4% mesečnog zaduženja za grejanje - objašnjava detaljno Bumbić, i dodaje da je obavezno priložiti i oktobarski račun

On naglašava da je do ovo računice, sa svojim pravnim timom, došao na sledeći način:

- Grejna sezona ima 183 dana, a mi plaćamo fiksni iznos za grejanje tokom cele sezone kako bi nam elektrane obezbedile grajanje tokom svih 183 dana. Ovo znači da treba da podelimo ukupan iznos koji plaćamo za grejnu sezonu sa 183 da bi dobili procenat umanjenja po danu, pa zatim da to pomnožimo sa 12 (jer plaćamo grejanje 12 meseci) da bi dobili koliko nas tokom meseca Beogradske elektrane zadužuju za grejanje po danu. Ovo znači da ne treba da platimo ne samo iznos za grejanje na jednom računu, nego i deo iznosa za grejanje na sledećem računu - kaže Bumbić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati