Beograd

Direktno.rs

05. 10. 2022. 12:32 11

SSP podnela krivičnu prijavu protiv direktora Uprave za igre na sreću (FOTO)

"Danas je Stranka slobode i pravde podnela krivičnu prijavu protiv gospodina Zorana Gašića, direktora Uprave za igre na sreću zbog nesavesnog vršenja službene dužnosti", istakla je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora ove stranke.

- Pre 67 dana smo dostavili zahtev Upravi za igre na sreću da proveri da li su kladionice na dozvoljenoj udaljenosti od trideset škola. Tek 57 dana kasnije, dobili smo odgovor da se zakon poštuje, međutim, evo primera na kojima to sigurno nije slučaj. I dalje postoje kladionice koje se nalaze na manje od 200 metara od Prve beogradske gimnazije, od OŠ "Branko Ćopić", OŠ "Jovan Popović", OŠ "Karađorđe" i OŠ "Filip Kljajić" - rekla je Popović i dodala:

- Svakome je jasno da se zakon ne poštuje i to ne samo po pitanju udaljenosti od škola. Nisu postavljeni ni zakonom propisani plakati dimenzija 80x100cm kod ulaznih vrata, a da ne pričamo o tome da se krši odredba o najmanje 100 metara između dve kladionice. Najbolji primer za to su Zeleni venac ili Njegoševa ulica, gde su kockarnice u nizu jedna do druge.

Pošto gospodin Gašić nije reagovao, mi smo danas podneli krivičnu prijavu, pa pošto neće nama, neće javnosti, neće roditaljima dece koja se kockaju, neće svim onima koji su u svojim porodicama imali ili imaju čoveka koji je ugrozio egzistenciju te porodice, da kaže zašto ne nadzire kladionice, valjda će morati da objasni sudu zbog čega je odlučio da ne sprovodi zakon.

Popović je takođe najavila da će poslanički klub "Ujedinjeni - SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA" u Narodnoj skupštini da podnese predlog izmene Zakona o igrama na sreću kojim će se jasno definisati način na koji se meri udaljenost od škola, da inspektori ne moraju da se najavljuju kada dolaze u kontrolu poslovanja kladionica i kockarnica, ali i da se uvedu drakonske kazne za one objekte koji primaju maloletnike.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati