Beograd

[ Izvor: N1 ]

03. 10. 2022. 22:44 2

Vrtić u Zemunu podigli uz ruševinu kuće

Zbog grešaka Grada Beograda u prethodnih nekoliko godina, više desetina porodica ne živi u svojim domovima. I dalje nisu rešeni problemi stanara ni u Vidovdanskoj ni u Dubljanskoj kojima su se urušila zgrade zbog nesavesnih investitora. A greškom grada bez doma ostalo je i nekoliko porodica u Novogradskoj ulici u Zemunu, gde su objekti urušeni nakon pucanja vodovodne cevi pre četiri godine. Obećanja su slušali svi, ali rešenja do sada nije bio.

- U rebalansu budžeta se ne nalazi 26 porodica u Novogradskoj ulici kojima ste prvobitno obećali pomoć - poručila je na sednici skupštine Grada Beograda odbornica Tijana Šerbula.

Za stanare novca nema, ali je od septembra, na samo nekoliko metara od srušenih objekata u Novogradskoj ulici, otvoren vrtić, na mestu gde je prethodni srušen zbog pucanja cevi.

- Ja sam probao sa novim rukovodstvom, pošto od prošlog nismo dobili ništa. Mislimo da od toga nema ništa… Imamo zabranu korišćenja objekta, ne dolazimo više - govori za N1 nekadašnji meštanin Aleksandar Trajković.

Ali, tu je ostalih 25 porodica, koje takođe imaju zabranu korišćenja objekata u kojima trenutno stanuju, ali ih koriste na svoju odgovornost.

- U najvećoj opsnosti je vrtić jer je tik uz moju kuću, pa kada se bude srušila - pada tamo - govori Trajković.

Na pitanje kako je komšijama do njega, kaže da su oni isto u opasnosti, da kuća pored njegove nema toliko oštećenja na spratu, ali je u prizemlju isto stanje kao i kod njega.

- Šest meseci smo bili podstanari žena i ja, mi imamo troje dece. Posle šest meseci vratili smo se u kuću. Ona je kriva, vidi se da je napukla. Kriva, ali stabilna i za sada živimo u njoj. Počevši od obećanja Gorana Vesića da će sa ugroženom stanarima imati sastanke nedeljno, četiri godine nije se održao ni jedan jedini sastanak - rekao je još u februaru ove godine jedan od stanara, Aleksandar Banović.

Dok rešenja za probleme stanara ovog dela Beograda i dalje nema, uveliko radi vrtić, koji je izgrađen na mestu prethodnog - srušenog takođe nakon pucanja vodovodne cevi.

- Ja ne znam da li oni razmišljaju o bezbednosti dece. Metar od novog vrtića se nalazi moja kuća, koja svakog trenutka može da se sruši - kaže Aleksandar Trajković.

Ista pitanja nadležnima je postavila televizija N1. Između ostalog, kako je moguće da vrtić dobije upotrebnu dozvolu, a stanari istu - nemaju. Međutim, do danas nismo dobili odgovore

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati