Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Beograd

[ Izvor: Nova ekonomija ]

23. 09. 2022. 11:07 7

Grad Beograd odbio jeftiniju ponudu za maske: Nije odgovarala BOJA?!

Beogradska uprava izabrala je za 940.000 dinara skuplju ponudu za kupovinu milion zaštitnih maski. Razlog za odbijanje bilo je što su ponuđene zelene maske, a Beograd je zahtevao da one budu svetloplave.

Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima dodelila je ugovor vredan 4,54 miliona dinara (38.600 hiljada evra) kompaniji Leiming CNC Equipment Europe za kupovinu zaštitnih maski, piše Nova ekonomija.

Preduzeće Niva iz Žablja ponudilo je cenu od 3,6 miliona dinara sa PDV-om, odnosno 3,6 dinara po jednoj maski.

Međutim, Sekretarijat je odbio ovu ponudu zbog toga što je Niva ponudila zelene maske.

Beograd je u specifikaciji tendera tražio da jednokratne maske budu svetloplave.

To se navodi i u obrazloženju odluke o dodeli ugovora.

- Nakon pregleda i stručne ocene ponude Komisija za javnu nabavku je odbila ponudu kao neprihvatljivu (…) iz razloga što je Privredni subjekt ponudio masku zemlene boje, što je odgovara zahtevu naručioca iz tehničke specifikacije, jer je zahtevana svetloplava boja maski.

Ponudu su, osim Leiming CNC Equipment Europe i Nive, poslale još dve kompanije. Njihove ponuđene cene bile su više od procenjene vrednosti zbog čega su i odbijene.

Beograd je na tenderu tražio milion jednokratnih zaštitnih maski za lice sa tri sloja zaštite od aerosola.

Maska treba da ima lastiš za postavljanje oko ušiju i podesivi elastični doadatak za nos. Ona mora da bude i otoporna na vlagu i da ne iritira kožu, navodi se u tehničkoj specifikaciji.

Traženo je da maske budu isporučene u pakovanjima u kojima se nalazi najviše po deset maski i da budu svetloplave.

Javnom nabavku traženo je 100.000 komada KN 95 maski bez filtera, ali je ova partija obustavljena jer je pristigla samo jedna ponuda, od firme Trezor Volga, koja je odbijena kao neprihvatljiva zbog toga što nije dostavljen Izveštaj o ispitivanju zdrasvtvene ispravnosti.

Krajnji vlasnik kineska kompanija

Kompanija Leiming CNC equipment Europe osnovana je u septembru 2020. godine i ima sedište u Beogradu, u Dobanovcima. Firma je registrovana za proizvodnju radne odeće.

U vlasništvu je preduzeća MDES Air Conditioner, takođe iz Dobanovaca.
MDES Air Conditioner je osnovan u novembru 2018. godine. Vlasnik kompanije je preduzeće iz Kine, Ji’nan Mingdao Energy-saving Technology.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Čekajući novu Vladu

Zoran Živković [03.10.2022.]
Anketa

Poskupljenje čega vam je najteže palo?

Rezultati

Video dana

Uhvatio zalet